Regio Zwolle niet opgewassen tegen Sliedrecht

| 24-11-2018

Regio Zwolle Volleybal heeft zaterdag met duidelijke cijfers verloren van koploper Sliedrecht Sport. De ploeg van trainer Wilfried Groothuis ging met 3-0 (25-17, 25-21, 25-17) onderuit. “Natuurlijk zijn we niet tevreden. We moeten met meer durf en lef gaan spelen”, vindt de coach.

© Jan Burgman Fotografie

Die laatste uitspraak van Groothuis vond zijn oorsprong al in de eerste set van de wedstrijd, waaraan zijn dames zuinigjes begonnen. “We begonnen heel erg voorzichtig, terwijl je dan die durf en lef moet tonen. We waren daardoor onvoldoende en kwamen niet in de set”, zegt de trainer, die de eerste set met 25-17 verloren zag gaan. In de tweede set zag hij een beter Zwolle en daardoor kreeg hij hoop op een positief resultaat. “Het was een stuk beter en ik kreeg ook het gevoel dat Sliedrecht op deze avond te pakken was. Wij hadden het in die fase beter voor elkaar. Toch konden we het niet doortrekken en daardoor werd het een eenzijdige wedstrijd.”

De tweede set ging met 25-21 verloren, waarna het in de derde set snel was gespeeld. Sliedrecht Sport pakte met 25-17 de volle buit, voor Regio Zwolle Volleybal de tweede achtereenvolgende nederlaag. “We haalden vandaag een laag scoringspercentage en daar kom je tegen Sliedrecht niet mee weg. We trainen de laatste weken al op het maken van directe punten, maar blijkbaar zijn we daarin nog niet zo goed als we willen. We hebben het nog niet onder de knie”, aldus een eerlijke Groothuis, die door de nederlaag het verschil met Sliedrecht op ziet lopen tot zes punten.

Volleybal, Regio Zwolle Volleybal, Wilfried Groothuis

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws