Regio Zwolle geeft twee punten cadeau

| 22-12-2018

“Dit is waardeloos. Ik baal hier echt gigantisch van.” Het zijn de woorden van Wilfried Groothuis. De coach van Regio Zwolle Volleybal ziet zijn ploeg zaterdagavond in het Landstede Sportcentrum de eerste twee sets tegen FAST Volleybal in vogelvlucht met respectievelijk 25-13 en 25-9 winnen. Maar daarna gaat het volledig mis en zegeviert de bezoekende formatie uit Gennep alsnog: 2-3 (25-13, 25-9, 21-25, 18-25 en 13-15).

© Jan Burgman Fotografie

“Wij speelden de eerste twee sets werkelijk indrukwekkend volleybal en geheel volgens plan. Het was daarna alleen nog zaak om één set stoïcijns op dezelfde wijze door te spelen”, stelt Groothuis. In de derde set komen de bezoekers beter in de wedstrijd en profiteren optimaal van foutjes aan Zwolse zijde. “Het was van onze kant in die fase niet slecht, maar wij werden slordig op verschillende onderdelen. FAST ging inderdaad beter spelen, met meer energie. En door het verloop van de set kregen zij weer hoop op een resultaat. Maar dan nog mogen wij dit niet meer uit handen geven. Wij hebben vandaag gewoon twee punten weggegeven”, aldus de zwaar teleurgestelde coach.

Volgens Wilfried Groothuis gaat het op het mentale vlak mis. “Die derde set hadden wij prima met 25-22 kunnen winnen. Dat lukte helaas niet, maar dan kijk je elkaar een keer goed in de ogen en dan moet duidelijk zijn dat het zo niet langer kan. En dan win je alsnog met 3-1. Maar wij konden dat vandaag niet opbrengen.” En dat past volgens de coach niet bij de ambities van de ploeg. “Wij hebben met elkaar uitgesproken dat wij bij top drie van Nederland willen horen. Dan moet je wel altijd voor minimaal tachtig procent jouw eigen stukje volleybal op orde hebben. Ongeacht de tegenstander”, zegt Groothuis, die weet wat zijn team daadwerkelijk kan. “Als wij laten zien wat wij kunnen, dan durf ik met elk team de strijd aan te gaan. Maar in het volleybal draait het om details.”

Volleybal, Landstede Sportcentrum, Regio Zwolle Volleybal, Wilfried Groothuis

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws