Regio Zwolle biedt Sliedrecht goed partij

| 02-02-2019

Regio Zwolle Volleybal heeft zaterdagavond een punt overgehouden aan het thuisduel tegen koploper Sliedrecht Sport. De Zwolse formatie van coach Wilfried Groothuis knokte in het Landstede Sportcentrum voor wat het waard was en sleepte een vijfde set uit het vuur. Die beslissende set ging naar de bezoekers: 2-3 (18-25, 25-17, 10-25, 26-24 en 9-15).

© Jan Burgman Fotografie

“Ik ben absoluut tevreden met dit resultaat”, reageert Wilfried Groothuis. “Als je kijkt naar de top vier van de eredivisie, dan vind ik Sliedrecht Sport zeker een klasse apart. Zij beschikken over heel veel power. Zij serveren met veel power en in hun aanvalsspel zit ook flink wat power. Dit team is niet te vergelijken met bijvoorbeeld Eurosped, dat weer sneller volleybal speelt”, analyseert Groothuis, die zijn ploeg een 0-1 achterstand zag wegpoetsen en vervolgens hard onderuit zag gaan in de derde set: 10-25. “De manier waarop Sliedrecht speelt vraagt iets anders van onze verdediging. In dit soort wedstrijden moeten wij met tien procent boven ons eigen kunnen uitstijgen en dat houd je niet een hele wedstrijd vol.”

Ondanks de oorwassing in de derde set wist Regio Zwolle Volleybal de vierde set keurig met 26-24 naar zich toe te trekken. “Wij hebben vechtlust getoond en als collectief keihard geknokt. Kort voor de start van de play-offs was dit ideaal trainingsvoer. Wij hebben het juiste gevoel gehad in deze wedstrijd en weten welke weerstand wij moeten bieden om straks in de kampioenspoule een potje van Sliedrecht Sport te kunnen winnen.”

Volleybal, Landstede Sportcentrum, Regio Zwolle Volleybal, Wilfried Groothuis

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws