Regen speelt Heide en Heuveltocht parten

| 30-08-2014

De achtste editie van de Salverda Heide en Heuveltocht heeft zaterdag zo'n 500 deelnemers getrokken. De organisatie had gehoopt op wat meer mountainbikers en toerfietsers, maar door de weersomstandigheden viel het aantal iets tegen. De reacties waren na afloop echter louter positief. “Ik heb niet alles meegekregen, maar vooralsnog lijkt het zeer positief. Er zijn in ieder geval geen gekke dingen gebeurd”, stelt organisator Wim Hessels van Toerclub Swolland.

Hessels zit vroeg in de avond nog altijd in de auto, drukdoende om de Salverda Heide en Heuveltocht tot een goed einde te brengen. Zaterdagochtend- en middag bivakkeerde hij in Terlet, één van de twee startlocaties. In totaal verschenen er ongeveer 500 sportieve deelnemers aan de start. “Het weer had een negatieve invloed en dat is jammer. Zelf zat ik in Terlet en daar was het de gehele dag behoorlijk regenachtig”, vertelt hij. De fietsers kwamen allemaal ongeschonden aan de streep. Door het gladde parcours gingen er wel wat mountainbikers onderuit, maar tot ongelukken kwam het niet. “En dat is natuurlijk ook positief. Het parcours was door de regen wel wat glad, maar gelukkig is het allemaal goed gegaan.”

In Wapenveld kon men opstappen voor een ATB-tocht van 30 of 50 kilometer, of voor een toertocht van 65, 90, 120, 140, 180 of 200 kilometer. Vanuit Terlet waren er routes van 80, 130, 180 en 200 kilometer uitgestippeld. Afgelopen week besloot de organisatie de route van 130 kilometer toe te voegen, omdat er vraag was naar een tussenafstand. “Ik weet nog niet hoeveel mensen die afstand hebben gereden. We zijn op dit moment nog bezig op het parcours, dus de inschrijfkaarten zijn nog niet geteld.” Volgend jaar komt er hoe dan ook een negende editie, echter is het mogelijk dat de opzet wat wordt aangepast. De kortere afstanden staan dan vrijwel zeker op het programma, maar de langere afstanden gaan wellicht sneuvelen. “Er zit veel werk in, terwijl het deelnemersveld wat tegenvalt. Misschien gaan de lange afstanden verder als GPS-tochten. Een volgende editie komt er sowieso, al gaat er zeker wat veranderen”, blikt Hessels alvast vooruit.

Wielrennen, Mountainbiken, Fietsen, Salverda Heide en Heuveltocht

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws