Regen aan goals op tweede speelavond

| 31-05-2012

Na de tweede speeldag van het Zwols Kampioenschap Voetbal voor A-junioren is er nog geen enkele halve finalist bekend. Wel kan de verliezer van het toernooi al met enige zekerheid worden vastgesteld, namelijk Berkum (A2). Op sportpark De Weide Steen verloren de Berkummers met maar liefst 12-0 van buurman Be Quick ’28 dat ook nog eens heel veel kansen miste. HTC won in poule B overtuigend met 3-0 van CSV ’28 (B1), terwijl ZAC na negentig spectaculaire minuten tegen SVI met 5-3 zegevierde. Zo ligt in alle poules de strijd om de eerste plaats nog open.

© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl
© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl

In de stromende regen maakten HTC en CSV ’28 er donderdag een weinig sprankelend duel van. De B1-spelers van CSV leken aanvankelijk de bovenliggende partij, maar moesten het uiteindelijk fysiek afleggen tegen het oudere en meer ervaren HTC. Grote kansen waren in de eerste helft spaarzaam, waarin HTC - dat dinsdag niet in actie kwam - wel op voorsprong kwam. Melvin Groothand brak na 23 minuten de ban door de 1-0 uit de rebound binnen te schieten. Kort daarop leek ook de 2-0 in de maak toen een vrije trap eventjes tussen de benen van de CSV-goalie glibberde, maar nog voor de doellijn kon alsnog redding worden gebracht. CSV kon daar niet veel meer dan een vrije trap tegenover zetten, maar de poging strandde in de muur.

© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl
© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl
© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl

Na de rust hetzelfde spelbeeld. Het technisch veel vaardiger CSV miste de fysieke kracht om serieus gevaarlijk voor het doel van HTC te verschijnen. Dinsdag wonnen de oranjehemden nog met 4-1 van Zwolsche Boys, maar op het lange-halen-snel-thuis-voetbal van HTC kon geen passend antwoord worden gevonden. In de zestigste minuut waren het dan ook de bespelers van sportpark De Pelikaan die op 2-0 kwamen, toen Richard Bos wist te scoren. In de slotminuten bepaalde Edi Hanson de eindstand op 3-0, waardoor HTC aan de leiding gaat in poule B. Maandag spelen HTC en Zwolsche Boys de laatste poulewedstrijd tegen elkaar.

ZAC - SVI
SVI weet na donderdagavond dat het derde wordt in poule A en zich pas weer op dinsdag 12 juni hoeft te melden, als het duel om de zevende en achtste plek op het programma staat. In het stevige duel tegen ZAC was SVI lange tijd de bovenliggende partij, maar een slecht eerste half uur kon niet meer worden weggepoetst. ZAC kwam binnen 25 minuten op 3-0 via Paul Dobben en tweemaal Tom Hindriks. Jesper van Dijk wist namens SVI nog wel twee keer tegen te scoren voor SVI, maar tot een gelijkmaker kwam het ook na rust niet. Rick Heimerikx schoot ZAC in de 68ste minuut op 4-2. Lennart Bril deed direct weer wat terug, maar het slotakkoord was voor Tom Hindriks die zich met zijn derde van de avond ook direct bovenin het topscorersklassement meldde.

© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl
© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl
© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl
© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl
VV Berkum, Voetbal, Be Quick ’28, ZAC, SVI, CSV ‘28, HTC, Sportpark De Weide Steen, Zwols Kampioenschap Voetbal

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws