Redbad Strikwerda sportcoach van het jaar

| 23-01-2016

Landstede Volleybal-coach Redbad Strikwerda is zaterdagavond voor de tweede keer verkozen tot Zwols sportcoach van het jaar. In een bomvol Theater van de Sport rekende de succestrainer af met beachsoccercoach Folkher Langejans en basketbalcoach Arno Bunnig. Zodoende mag Strikwerda zich een jaar lang de beste sportcoach van Zwolle noemen.

De prijs werd uitgereikt door Michiel Bilstra van het Deltion College en hij had mooie woorden over voor Strikwerda. De coach speelde op het moment van de uitreiking een wedstrijd met Landstede, waardoor hij niet aanwezig kon zijn. Hajo Bijleveld, voorzitter van Stichting Topssportteams Zwolle, nam de prijs namens Strikwerda in ontvangst. “Het staat 1-0 in sets en in de tweede set staan we achter. Ik denk dus dat het tijd wordt dat hij ingrijpt. Ik ga hem in ieder geval een appje sturen dat hij deze mooie prijs heeft gewonnen”, aldus Bijleveld.

De 51-jarige Redbad Strikwerda is al jarenlang de spin in het web bij Landstede Volleybal. Onder zijn leiding beleefde de ploeg succesvolle jaren en ook in 2015 werden daar weer twee prijzen aan toegevoegd. Met zijn ploeg won Strikwerda voor de derde keer op rij het kampioenschap van Nederland en ook ging de nationale beker naar Zwolle. Beide keren werd Abiant Lycurgus verslagen. De filosofie van de trainer is vooral gericht op het beter maken van jonge spelers en in die lijn werden twee van zijn pupillen in de zomer opgeroepen voor het Nederlands volleybalteam. Dennis Borst en Frits van Gestel mochten zich melden bij Oranje, een mooi compliment.

© Chris Overkleeft - FotoOverkleeft.nl
Landstede Volleybal, Landstede Sportcentrum, SportGala Zwolle, Redbad Strikwerda

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws