Recordaantal inschrijvingen voor 10 Mijl

| 11-04-2013

Voor de derde editie van de DSM 10 Mijl van Zwolle-Zuid heeft zich een recordaantal deelnemers ingeschreven. In totaal verschijnen er zaterdag voor de KidsRun, 5 mijl en 10 mijl maar liefst 1.600 hardlopers aan de start. Daarmee heeft de loop in Zwolle-Zuid in drie jaar tijd een duidelijke plek op de hardloopkalender veroverd. Met de deelname van bijna alle regionale toplopers is er daarbij niet alleen een kwantitatief, maar ook een kwalitatief sterk deelnemersveld neergezet.

De groep favorieten voor de eindzeges kent een mooie mix van ervaren lopers en jonge Zwolse talenten. Op de 10 mijl lijkt de strijd bij de heren te gaan tussen de ervaren lopers Martijn Schakelaar en André Plette, maar bij de dames zou het 19-jarige Zwolse talent Tess Boekema wel eens een bedreiging kunnen zijn voor de ervaren Jacqueline Rustidge en Vanessa Gosselink. Op de 5 mijl is de nog maar 17-jarige PEC-atleet Rubin Vos een gevaarlijke outsider, maar lijkt de strijd te gaan tussen de topfavorieten Mark van Kessel uit Deurne en Zwollenaar Arne Mulder. Bij de dames lijkt op de 5 mijl de strijd om de overwinning te gaan tussen de Belgische Lieve Tollet en Ginny Veurink uit Ommen.

“Het is mooi om te zien dat nog steeds meer dan de helft van het deelnemersveld uit Zwolle-Zuid komt en dat we blijkbaar inmiddels ook een landelijke uitstraling hebben. Uit werkelijk elke provincie hebben we inschrijvingen ontvangen”, zegt voorzitter Hans Paul Visscher, die benadrukt dat de doelstelling hierdoor is gehaald. “We wilden een mooi evenement voor Zwolle-Zuid, mede omdat de wijk dat wel kan gebruiken. Ook wilden we een mooi Zwols hardloopevenement in het voorjaar, ter voorbereiding op de Zwolse Halve Marathon. Dat is allemaal weer gelukt.”

Met de 1.600 deelnemers is het maximum voor het parcours tevens bereikt. Dit jaar wordt er voor het eerst gebruik gemaakt van een zandloperstart en gaan de lopers in startgolven het parcours op, om ook bij de start voor een goede doorstroming te zorgen. Daarnaast wordt er dit jaar nog meer gedaan om de sfeer op het parcours te verhogen. Al vanaf de eerste editie verzorgen bewoners van de Troelstralaan voor muziek bij de doorkomst bij hen in de straat, maar vanuit de organisatie wordt er nu ook op andere plekken muziek geregeld om lopers en toeschouwers een gezellige dag te bezorgen. De 10 Mijl van Zwolle-Zuid begint zaterdag 13 april om 14.00 uur met de KidsRun, waarna om 17.00 uur de 5 en 10 mijl van start gaan.

Hardlopen, Tess Boekema, Rubin Vos, Arne Mulder, Lieve Tollet, De 10 Mijl van Zwolle-Zuid

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws