Realistische Mulder klaar voor NK Cross

| 22-02-2019

Arne Mulder sluit zondag het crossjaar af met het Nederlands kampioenschap in Kraggenburg. De Zwollenaar gokt daar op een positie bij de eerste dertig. “Er zijn er twintig die in principe sneller zijn. Als ik sneller wil zijn, dan moet er iets geks gebeuren”, vertelt de atleet.

© Jan Burgman Fotografie

Mulder heeft normaal gesproken de focus vooral op het wegseizoen, maar als afwisseling pikte hij ook de nodige crosses mee. Zo liep hij een grote nationale wedstrijd in Soest en deed hij mee aan het Sallands Cross Circuit. “Die wedstrijd in Soest was de eerste en die was gelijk heel pittig. Ik moest gigantisch aan de bak, omdat er een heleboel lopers sneller waren. Er was continu strijd en dat is toch anders dan tijdens de wedstrijden in de regio”, doelt Mulder onder andere op het Sallands Cross Circuit, die hij uiteindelijk met overmacht op zijn naam zette.

De Zwollenaar boekte in dat circuit zes overwinningen en wedstrijd nummer zeven leverde een derde plaats op. Daarmee was hij niet meer in te halen door de concurrentie. “Het is heel goed gegaan, ook omdat ik al sinds september vrij ben van blessures en langdurige ziekte. Ik heb onafgebroken kunnen trainen en zie echt een stijgende lijn”, vertelt Mulder, die tijdens het Sallands Cross Circuit wat dingen uit kon proberen. “Zo heb ik in een wedstrijd het eerste deel achter de koploper aan gelopen, om in het tweede te versnellen. Op die manier heb ik gemiddeld nog harder gelopen dan eerder. Het is dus nuttig om mijn race goed op te bouwen.”

Die wijsheid neemt Mulder mee naar het NK Cross in Kraggenburg, waar hij een parcours van tien kilometer voor de kiezen krijgt. Er staat een sterk deelnemersveld aan de start en dus maakt Mulder zich niet veel illusies. “Ik heb er heel veel zin in, lekker crossen”, zegt hij. “Er zijn er ongeveer twintig te snel en met een stuk of tien atleten wordt het stuivertje wisselen. Als ik bij de eerste 28 eindig, dan zou dat een hele mooie prestatie zijn. Eentje waar ik direct voor teken.”

Hardlopen, Arne Mulder

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws