Reïncarnatie volleybal: eind goed, al goed

| 01-04-2016

Mannenvolleybal op het hoogste niveau in Zwolle, het is gered. Het voortbestaan stond een aantal maanden op de tocht, maar door de inzet van vele personen is het gelukt om de licentie van VC Zwolle te behouden. Vrijdag ontvangt de Nevobo een begroting van rond de 40.000 euro, waarmee de belangrijkste zaken zijn dichtgetimmerd. Eind goed, al goed. “Maar nu begint het feest pas echt”, stelt kartrekker Jelle Hilarius.

© Chris Overkleeft - FotoOverkleeft.nl

Het nieuws sloeg in december in als een bom. Stichting Topsportteams Zwolle maakte destijds bekend de stekker uit de volleybaltak te trekken, om zich zo volledig te richten op het basketballen. Mannenvolleybal op het hoogste niveau leek daarmee uit Zwolle te verdwijnen, terwijl de prestaties de laatste jaren toch opzienbarend waren. Al snel werd er vanuit VC Zwolle, de beheerder van de licentie, een werkgroep in het leven geroepen. Die werkgroep, waarin Hilarius zitting nam, kwam tot de conclusie dat er voldoende draagvlak was om eredivisievolleybal voor Zwolle te behouden. “Bettersafe International meldde zich al snel als sponsor, omdat die partij het leuk vindt om bij te dragen aan iets nieuws. Vanzelf kwamen er nog wat kleinere sponsoren bij en daarmee werd de basis gelegd”, zegt Hilarius.

Met de nieuwe begroting zijn de belangrijkste gaten gedicht. De hal, het vervoer, ballen en kleding, het is allemaal dik voor elkaar. “In principe was 30.000 euro voldoende, maar we hebben een buffer in het oog gehouden. Onder andere omdat de bond binnen een paar jaar de eredivisie verder wil professionaliseren”, legt Hilarius uit. De huidige speler van Landstede Volleybal ontving louter positieve commentaren op de nieuwe plannen. Ook de Nevobo is maar wat blij met het aanblijven van topvolleybal in Zwolle. “Voor de competitie is dat natuurlijk heel belangrijk. Twee weken geleden sprak ik iemand van de bond en die was heel blij dat we doorgaan. Voor ons was het in eerste instantie belangrijk dat we konden trainen en spelen. Dat gaat lukken en nu kunnen we rustig door gaan bouwen.”

De thuiswedstrijden worden aankomend seizoen ‘gewoon’ gespeeld in het Landstede Sportcentrum, daar waar in principe ook de trainingen worden afgewerkt. “Maar die gaan in eerste instantie naar de avonden en dan speelt Landstede Basketbal ook wel eens thuis. Meestal is dat op een donderdag, dus dan moeten we uitwijken naar een andere hal”, aldus de boomlange diagonaal. Voor het moment van nu is het belangrijkste om een selectie bij elkaar te krijgen - tot dusver staat alleen Jelle Hilarius definitief op de lijst - , maar ook om nieuwe sponsoren te binden. Zo is er nog ruimte voor een naam-/hoofdsponsor. Voorlopig zijn de betrokkenen echter maar wat blij met het slagen van hun missie: het continueren van eredivisievolleybal in Zwolle. Dat was prioriteit nummer één.

Zie ook:
- Van Noorden droomt van volle IJsselhallen

Volleybal, VC Zwolle, Landstede Sportcentrum, Jelle Hilarius

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws