RC Zwolle merkt impact naderende titel

| 04-03-2016

Rugby Club Zwolle maakt zich op voor het naderende titelfeest. In de derde klasse van het district Noordoost wist de ploeg tot dusver alle wedstrijden te winnen en zodoende kan het zondag het kampioenschap binnenhalen. Een overwinning op concurrent Groninger Studenten Rugby Club is voldoende. “Dat moet eerst nog wel even gebeuren, het is een pittige tegenstander”, vertelt speler en bestuurslid Jaap Fris.

© Annet van Raalten

Het moment waarop Rugby Club Zwolle de titel kan bemachtigen zegt alles over de suprematie van de Zwollenaren. In de derde klasse van het district Noordoost speelde de ploeg tot dusver veertien wedstrijden en veertien keer werd er gewonnen. Zodoende staat er vier wedstrijden voor het einde al een kampioensduel op de rol. Pikant genoeg wacht het eerste matchpoint tegen de enige overgebleven concurrent: Groninger Studenten. Een geduchte tegenstander, zo weet Fris nog vanuit de eerste ontmoeting dit seizoen. “Toen was het 75 minuten lang enorm spannend. In de laatste vijf minuten maakten we twee try’s, waardoor het uiteindelijk op een flinke overwinning leek. Zo makkelijk ging het alleen niet, want zij blijven knokken.”

Niet alleen is het aanstaande kampioenschap leuk voor het feestje na afloop, ook is het goed voor de vereniging. Rugby Club Zwolle is langzaam groeiende en hoopt door de titel op een nieuwe impuls. “Je merkt wel dat het steeds meer begint te leven”, zegt Fris. “Er is wat aanwas, misschien keert volgend seizoen het tweede team wel weer terug. Daar helpt het kampioenschap hopelijk in mee.” Mocht het zondag lukken, dan wacht volgend seizoen een entree in de tweede klasse. “Dan zullen we door moeten trainen en nog fitter worden. Maar dat zien we dan wel weer. Eerst moeten we het zondag nog maar even doen. Daar gaan we alles voor uit de kast trekken.” Het duel tussen RC Zwolle en Groninger Studenten RC begint om 14.30 uur.

Rugby Club Zwolle, Rugby

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws