Razendsnelle goal helpt Berkum aan zege

| 03-03-2018

Berkum heeft zaterdagmiddag de inhaalwedstrijd bij Zuidvogels met 0-1 gewonnen. De Zwollenaren startten overweldigend door een goal van Chris van der Meulen, maar zakten daarna weg. Toch kwam de ploeg nooit in de problemen. “Zuidvogels kwam er niet echt gevaarlijk door, maar er kan toch zo een goal binnen vallen”, vertelt trainer Arno Hoekstra.

© Rainer Fröhlich

De wedstrijd was nog geen minuut oud toen Berkum al op 0-1 kwam. Bijna vanaf de aftrap vloog Johnsen Bacuna er op rechts vandoor en zijn afgemeten voorzet werd door Chris van der Meulen uitstekend binnen gekopt. Een minuut later leek Van der Meulen de marge te verdubbelen, toen hij door het centrum op kon stomen. Zijn lob ging over doelman Frank Mol, stuiterde via de onderkant van de lat achter de doellijn, maar scheidsrechter Alex van Kraay wilde niets van een goal weten en liet doorspelen. Berkum gaf daarna het initiatief wat uit handen, maar kreeg nog wel de grootste kans. Een prima combinatie tussen Ruud Wellenberg en Bacuna werd echter onschadelijk gemaakt door Mol.

Direct na rust soleerde Bacuna door de Zuidvogels-defensie, maar weer stond keeper Mol in de weg. Even later ontsnapte Berkum toen, na miscommunicatie in de Zwolse verdediging, de bal via buitenkant paal naast vloog. Wellenberg kwam aan de andere kant, in riante positie, net tekort om doeltreffend te zijn. De thuisclub drong steeds meer aan en na ruim een uur voorkwam Berkum-doelman Dominic van Hoof, met een fraaie save, de gelijkmaker van Danny Roozendaal. In de slotfase gooide Zuidvogels nog alles op de aanval, maar het lukte niet meer om een punt uit het vuur te slepen.

Door de vijfde achtereenvolgende zege staat Berkum op een derde plaats in de hoofdklasse B, met twee punten minder dan Genemuiden en Eemdijk. De Zwollenaren hebben echter een wedstrijd minder gespeeld dan de twee koplopers en hebben de strijd om de prijzen dus nog volledig in eigen hand.

VV Berkum, Voetbal, Arno Hoekstra

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws