Ralf de Pagter: ‘Iedereen kent de ranking’

| 20-04-2018

Landstede Basketbal speelt zaterdagavond haar laatste reguliere competitiewedstrijd van dit seizoen tegen New Heroes. Een speciaal duel, zeker voor forward Ralf de Pagter. Hij weet dat zijn ploeg moet winnen, speelt tegen zijn oude club, en als klap op de vuurpijl staat de wedstrijd ook nog in het teken van ISA. De Pagter is ambassadeur van die organisatie.

© Annet van Raalten

Landstede Basketbal en New Heroes zijn de nummers drie en twee van de Dutch Basketball League en vechten zaterdag om plaats twee. Die positie houdt in dat de eerste ronde van de play-offs niet afgewerkt hoeft te worden en dus hebben beide partijen alle belang bij een goed resultaat. “Als we winnen, dan stellen we in ieder geval plaats drie veilig. In het beste geval bemachtigen we dan plaats twee, maar dat is afwachten. Het is een belangrijk duel en daar is deze week ook over gesproken. Iedereen kent de ranking en beseft wat er op het spel staat. We gaan iedere wedstrijd voor de winst, maar zaterdag gaan we er dik voor”, vertelt De Pagter.

Hij gaat de strijd aan met zijn oud-ploeggenoten van New Heroes, al speelt dat niet echt mee. “De eerste keer was heel speciaal, maar dit wordt al de vierde keer. Den Bosch heeft een goede ploeg, ze staan niet voor niets op een tweede plaats. Ze hebben talentvolle spelers, maar ook enkele ervaren krachten zoals Kees Akerboom en Stefan Wessels”, stelt De Pagter, die weet wat zijn ploeg moet brengen om tot een goede prestatie te komen. “Verdedigend moeten we de rebound controleren. Ons aanvalsspel komt altijd wel op gang en verdedigend doen we het de laatste tijd ook goed. Stops maken en de rebound controleren, daar gaat het om.”

Naast de wedstrijd worden er zaterdag de nodige randactiviteiten georganiseerd. Deze staan in het teken van ISA, een organisatie die meisjes in ontwikkelingslanden de kans geeft om te sporten door een veilige omgeving voor ze te creëren. Ralf de Pagter zet zich als ambassadeur al meerdere jaren in voor ISA. “Ik vind het heel mooi dat de organisatie van Landstede zo positief heeft gereageerd. Verschillende mensen hebben er veel tijd ingestoken en dat is mooi om te zien. Tijdens de wedstrijd kan ik natuurlijk niets doen, maar na de wedstrijd ben ik er zeker nog bij. Ik hoop dat het een mooie avond wordt.” De wedstrijd tussen Landstede Basketbal en New Heroes begint om 20.00 uur.

Basketbal, Landstede Hammers, Ralf de Pagter

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws