Ralf de Pagter: ‘Het is gewoon weer 0-0’

| 24-01-2018

Landstede Basketbal speelt donderdagavond de terugwedstrijd in de kwartfinale van de beker tegen Den Helder Suns. De Zwollenaren verdedigen in eigen huis een voorsprong van vijf punten, maar daar wil center Ralf de Pagter niets van weten. “Daar moeten we niet mee bezig zijn. Het is gewoon weer 0-0”, zegt hij.

© André Rump

De kwartfinale in de strijd om de nationale beker gaat over twee wedstrijden, waarvan Landstede de eerste wist te winnen. In Den Helder werd het vorige week 69-74, waarna de Zwolse ploeg afgelopen zondag in competitieverband de degens kruiste met koploper Donar. Die wedstrijd werd ruim verloren. “Wat dat betreft hebben we donderdag ook iets recht te zetten”, vindt De Pagter. “Om het simpel te houden: zij maakten de schoten wel en wij maakten de schoten niet. Een verliespartij moet je altijd rechtzetten. Dit is een bekerduel, maar ik vind dat je iedere wedstrijd hetzelfde in moet gaan. Een bekerwedstrijd is dus niet anders.”

In Den Helder treft Landstede een tegenstander waar het in de competitie één keer van verloor. Destijds werd het in Den Helder 76-73. “Zij kunnen vrijuit spelen, hebben in principe niets te verliezen. Het is een jong team en ze zijn gedurende het seizoen zeker gegroeid. Als ze kunnen doen wat ze graag doen, dan kunnen ze heel effectief zijn. Aan ons de taak om hard en fysiek te verdedigen, zodat we Den Helder uit de aanval houden. Dat is het belangrijkste”, denkt De Pagter, die hoopt op veel support. “Basketbal is een mooie sport, met veel mooie acties en spectaculaire dunks en steals. Ik verwacht dat het een mooie wedstrijd wordt. Een basketbalwedstrijd is altijd leuk.”

De wedstrijd tussen Landstede Basketbal en Den Helder Suns begint donderdagavond om 19.30 uur. De toegang tot het Landstede Sportcentrum is gratis.

Basketbal, Landstede Hammers, Ralf de Pagter

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws