Railyson Espoza naar Topvolleybal Zwolle

| 22-05-2018

Railyson Espoza maakt komend seizoen deel uit van Coníche Topvolleybal Zwolle. De middenman komt over van Draisma Dynamo, waar hij zijn wedstrijden speelde in het tweede team. Daarnaast trainde hij regelmatig met het vlaggenschip. “Ik ben erg trots om het shirt van Zwolle te dragen en om samen met het team te knallen”, laat Espoza weten.

© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl

De van Curaçao afkomstige volleyballer streek drie jaar geleden neer in Nederland. Hij wilde zijn studie combineren met het volleyballen op een hoger niveau en daarvoor kwam hij terecht bij Draisma Dynamo. Op dit moment studeert hij middenkader engineering in Groningen en dat gaat hij combineren met het spelen bij Topvolleybal Zwolle. “Toen Thijs van Noorden contact opnam om een keer mee te trainen, hoefde ik niet na te denken. Het concept W1NNEN spreekt erg aan, omdat je echt als team bezig bent en iedereen een stem heeft”, meldt Espoza.

Daarnaast hoopt hij op volleyballend gebied stappen te maken. “Ik heb gemerkt dat ik binnen dit team de vrijheid krijg om harder te werken aan mijn mindere punten en mijn sterke punten kan laten groeien. Daardoor word ik als individuele speler beter, zodat ik een betere bijdrage in het team kan leveren.”

Volleybal, Topvolleybal Zwolle, Railyson Espoza

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws