Rahantoknam en Dieze West uit elkaar

| 12-12-2016

De wegen van hoofdklasser Dieze West en trainer Stephan Rahantoknam gaan na dit seizoen scheiden. De oefenmeester heeft dat zelf besloten, aangezien hij verwacht dat zijn eigen ambities niet stroken met de mogelijkheden bij de club. “Je gaat er eens over nadenken en komt tot die conclusie. Dan is het beter om te stoppen en dat tijdig aan te geven”, reageert Rahantoknam.

© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl

Rahantoknam begon afgelopen zomer aan de klus bij Dieze West, nadat hij vier jaar lang werkzaam was bij SVI. Als eindverantwoordelijke van Dieze West wil het echter nog niet vlotten. Na de helft van de wedstrijden staat de Zwolse ploeg laatste en is het uitzicht op handhaving aardig vertroebeld. Toch waren de prestaties geen reden om er de brui aan te geven, zo stelt de coach. “Het is geen beslissing die je neemt na een dikke nederlaag”, doelt Rahantoknam op de zeperd van zondag bij Woezik. “Het is iets waar je lang over nadenkt. Uiteindelijk heb ik mijn ambities en die passen niet helemaal bij de club. Zo ben ik heel erg bezig met randzaken, maar ik denk dat zoiets anders moet. Deze stap is eigenlijk een logisch gevolg.”

Rest Rahantoknam nu nog één taak: Dieze West behouden voor de hoofdklasse. Dat wordt een helse klus, aangezien de Zwollenaren tot dusver zes punten verzamelden. Eén keer werd er gewonnen, drie keer gelijkgespeeld. Toch is de trainer nog wel hoopvol gestemd. “Wij hebben een groep met enorm veel individuele kwaliteiten, ik vraag me zelfs af of ik dat ooit nog tegen ga komen. Het wordt een hele lastige taak, maar ik weet zeker dat Dieze West nog wedstrijden gaat winnen. We gaan zien of dat voldoende is.” Rahantoknam hoopt aankomend seizoen wel elders langs het veld te staan. “Ik steek al mijn energie in Dieze West, zodat we het doel gaan halen. Dan zie ik de aankomende periode wel wat er op mijn pad komt.”

Voetbal, Dieze West, Stephan Rahantoknam

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws