Raemon Sluiter opent Pinkstertoernooi

| 11-06-2011

Het Pinkstertoernooi 2011 bij ZTC De Pelikaan is vrijdag onder grote belangstelling van start gegaan. Niet Jesse Huta Galung, maar de veel bekendere Raemon Sluiter heeft voor de officiële opening van het toernooi een demonstratiewedstrijd gespeeld. Kampenaar Mark Vorsteveld, een gerenommeerd tennisspeler uit de regio en actief betrokken bij de Ad Huiberts Stichting, bleek echter een taaie tegenstander. Sluiter moest diep gaan om de partij naar zich toe te trekken.

© Annet van Raalten

Dat Sluiter zijn partij tegen Vorsteveld uiteindelijk winnend afsloot, kon het in groten getale op komen dagen publiek nauwelijks deren. Alle betrokkenen waren voornamelijk voor het goede doel aanwezig op sportpark De Pelikaan. De tennisvereniging viert tijdens Pinksteren haar 50-jarig jubileum en heeft daar een mooi goed doel aan gekoppeld. De opbrengsten van de wedstrijd (ook Sluiter speelde belangeloos voor het goede doel) worden geschonken aan de Ad Huiberts Stichting. Hoeveel dat bedrag uiteindelijk is, wordt pas in de loop van maandag bekend.

Ad Huiberts, een tennistrainer uit de omgeving van Zwolle, overleed na een ziekbed van ruim tweeënhalve maand op 8 mei 2010 op 41-jarige leeftijd. De Ad Huiberts Stichting zet zich in voor speciale groepen in de samenleving. Gelijke behandeling van ieder mens vond Ad als gevoelsmens erg belangrijk. Afgesproken is dat de stichting in de nabije toekomst ook op De Pelikaan een evenement zal organiseren voor sporters met een beperking.

Als jubilerende vereniging werd ZTC De Pelikaan vrijdag zelf ook in het zonnetje gezet. Hans Schaap, voorzitter KNLTB district Oost, overhandigde aan het begin van de avond een grote jubileumvlag aan ZTC-voorzitter Wim Sterken die deze vervolgens met trots naar de top van de vlaggenmast liet hijsen. Daarmee kreeg het Pinkstertoernooi 2011, dat zaterdag, zondag en maandag haar wedstrijddagen heeft, een fantastische start.

© Annet van Raalten
Tennis, Sportpark De Pelikaan, ZTC De Pelikaan, Raemon Sluiter

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws