Rademaker vertrekt bij Landstede Volleybal

| 28-04-2014

Landskampioen Landstede Volleybal moet volgend seizoen verder zonder aanvoerder Roland Rademaker. De spelverdeler kwam twee seizoenen uit voor de Zwolse volleybalformatie, maar heeft nu besloten om zijn geluk elders te beproeven. “Ik neem met pijn in het hart afscheid van Zwolle”, reageert Rademaker op zijn vertrek.

© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl

De 32-jarige Rademaker had nog graag in Zwolle gebleven, maar externe omstandigheden maakten dat onmogelijk. “Naast het volleyballen werkte ik ook in Zwolle, zegt hij. “Maar daar ga ik mee stoppen en daardoor wordt de opoffering te groot.” Als belangrijkste reden voor zijn vertrek noemt Rademaker vooral het vele reizen van en naar Rotterdam. “Als ik in Zwolle had gewoond, dan was ik zeker gebleven. Bij wijze van spreken voor een jaar of vijf. Maar ik kom uit de omgeving van Rotterdam en ben per dag vier uur kwijt aan reizen. Dat gaat me nu opbreken en daarom heb ik besloten om Zwolle te verlaten.”

De vertrekkende aanvoerder kwam in de zomer van 2012 over van het Belgische PNV Waasland en behaalde in zijn eerste jaar in Zwolle direct het landskampioenschap. Het bleek een opstap naar meer succes, want dit seizoen pakte Landstede alle Nederlandse prijzen. Het won de supercup, het won de beker en het werd op mooie wijze kampioen van Nederland. “Het prolongeren van de titel is echt een hoogtepunt. Maar daarnaast vind ik het ook mooi dat ik als oudere speler de jongeren heb kunnen helpen”, zegt de spelverdeler. Waar de toekomst hem gaat brengen, is vooralsnog niet duidelijk. “Ik denk niet dat ik ga stoppen met volleyballen. Maar ik weet ook niet waar ik verder ga. Nederland, het buitenland, dat gaan we de aankomende periode bekijken.”

Landstede Volleybal, Volleybal, Roland Rademaker

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws