Rachid Lahzal geeft FC Ulu Spor vleugels

| 02-03-2015

In de strijd om lijfsbehoud in de vierde klasse H heeft FC Ulu Spor zondag drie zeer belangrijke punten gepakt. Op eigen bodem wist het team van trainer Kamil Tasdan met 6-2 te winnen van hekkensluiter IJsselstreek. Vanzelf ging het echter niet, want de bezoekers uit Deventer namen allereerst een 0-2 voorsprong. Pas in de tweede helft wist de thuisploeg die achterstand om te buigen.

© Hayder Al Shaboot
© Hayder Al Shaboot

Kamil Tasdan oogde na afloop zichtbaar opgelucht. “Absoluut, zeker als je ziet hoe matig wij in de eerste helft hebben gespeeld. Het contrast met de tweede helft was gelukkig erg groot”, aldus de winnende coach, die Umut Yildirim vlak voor rust de belangrijke aansluitingstreffer zag maken. Het bleek een voorbode voor een goede tweede helft, waarin Yildirim nog tweemaal scoorde en Fikret Akin een glaszuivere hattrick maakte. Daarnaast was er in de tweede helft een hoofdrol weggelegd voor Rachid Lahzal. Het broertje van CSV-spits Abdel-Hafid Lahzal debuteerde na rust in de Zwolse hoofdmacht en viel zeer goed in. “Die jongen zorgde continu voor dreiging en hij had meteen een goede klik met Redouan Akloud, dus daar hebben wij zeker ons voordeel uit gehaald”, stelt Tasdan.

Dankzij de overwinning op IJsselstreek is Ulu Spor in de vierde klasse H nu geklommen van de dertiende naar de elfde plaats. Mede doordat de directe concurrenten OVC ’21 en De Gazelle zondag onderuit gingen. OVC verloor thuis nipt van Koninklijke UD (2-3) en De Gazelle was kansloos tegen Broekland (0-4).

© Hayder Al Shaboot
© Hayder Al Shaboot
Voetbal, Ulu Spor, Vierde klasse H, Kamil Tasdan

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws