Rabobank verlengt contract Hanzerenners

| 12-11-2014

Rabobank IJsseldelta heeft het sponsorcontract met wielervereniging Hanzerenners Zwolle met drie jaar verlengd. Dit tot grote vreugde van de Zwolse wielerclub, dat de komende jaren daardoor evenementen als de Rabo Jeugdwielerronde van Zwolle en de Rabo Dikkebanden Race kan blijven organiseren. Als tegenprestatie ondersteunt Hanzerenners Zwolle de bank bij de organisatie van de Rabo Fietsdag.

De Rabo Jeugdwielerronde van Zwolle vindt jaarlijks plaats bij de Wijthmenerplas. Het parcours aan de Wijthmenerplas is compact en overzichtelijk. Met een lengte van ongeveer een kilometer betekent dit dat de renners vaak voorbij komen, wat het voor de toeschouwers ook nog eens aantrekkelijk maakt. Kinderen die niet bij een wielervereniging zijn aangesloten kunnen ook meedoen aan dit spektakel. In de pauze wordt er een Rabo Dikkebanden Race georganiseerd. Ieder kind kan op zijn eigen gewone fiets (geen racefiets) deelnemen aan een echte wedstrijd. En voor iedere deelnemer is er na de wedstrijd altijd een presentje.

Bij de Zwolse wielervereniging zijn ze zich bewust van de groeiende belangstelling onder jeugd voor wielrennen. Mede door een subsidie van de stichting Hervormd Weeshuis heeft de vereniging racefietsen en beschermende kleding aan kunnen schaffen. Daarnaast is er een aantal racefietsen beschikbaar gesteld door SportService Zwolle. Een nieuw jeugdlid kan nu zonder problemen kennismaken met de wielersport. Ouders hoeven niet eerst te investeren in een racefiets en een helm. Alle nieuwe jeugdleden kunnen fietsen op een door de club beschikbaar gestelde fiets. Kijk voor meer info op www.hanzerenners.nl.

Wielrennen, Hanzerenners Zwolle, Rabobank

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws