Rabobank geeft FC Zwolle United impuls

| 30-08-2011

Rabobank IJsseldelta is sponsor geworden van FC Zwolle United. De ondertekening van het contract vond afgelopen vrijdag plaats in de persruimte van het FC Zwolle Stadion. Erben Wennemars tekende namens FC Zwolle United het contract en Paul Verhoef (directeur Rabobank IJsseldelta) deed dit namens de Rabobank.

Bij de opening van het nieuwe FC Zwolle Stadion in 2008 gingen FC Zwolle en Rabobank IJsseldelta een driejarig sponsorcontract met elkaar aan. Belangrijkste onderdeel van deze samenwerking was de Rabo Business Corner, een zakelijk netwerkplatform voor MKB'ers, jonge ondernemers, startende ondernemers en ZZP'ers uit Zwolle en omgeving. Eind juni 2011 liep het contract af, maar de samenwerking gaat verder. Rabobank IJsseldelta sponsort vanaf het seizoen 2011-2012 FC Zwolle United. FC Zwolle United is maatschappelijk betrokken en richt zich met verschillende projecten op mensen die extra aandacht verdienen. FC Zwolle United stimuleert de verbinding tussen verschillende groepen en creëert een gevoel van eenheid en sympathie bij alle belanghebbenden.

Door de sponsoring van de Rabobank maakt FC Zwolle United weer een sprong voorwaarts. Het sponsorgeld wordt onder andere gebruikt om het project Playing for Success nog verder door te ontwikkelen. Playing for Success Zwolle is een unieke vorm van samenwerking tussen Landstede, het Zwolse basisonderwijs (Vivente, Catent en Openbaar Onderwijs Zwolle en Regio), SportService Zwolle en FC Zwolle United. Het verbindt leren met de uitdagende wereld van topvoetbal. Het is bewezen dat dit niet alleen een groot effect heeft op het leren, maar ook op het zelfvertrouwen en het zelfbeeld van de kinderen.

In het seizoen 2010-2011 heeft dit project het label van Stichting Meer dan Voetbal ontvangen. Tevens is Playing for Success Zwolle winnaar geworden van de Meer dan Voetbal Award 2011, welke wordt uitgereikt aan het beste maatschappelijke project. Vanaf oktober 2011 gaat dit project ook van start met kinderen vanaf 15 jaar. Hierbij komt de focus te liggen op gedrag.

FC Zwolle, Erben Wennemars, Rabobank, PEC Zwolle United

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws