Rabo Verbindingsloop voor het Zonnehuis

| 13-12-2014

De jaarlijkse snertloop van CSV ‘28, zaterdag 3 januari op sportpark De Verbinding, wordt dit keer omgedoopt tot Rabo Verbindingsloop. Doel van deze activiteit is zoveel mogelijk geld in te zamelen voor Stichting Vrienden van het Zonnehuis. CSV wil hiermee haar betrokkenheid tonen bij de wijk Stadshagen. De Verbindingsloop kent drie afstanden (2,5 kilometer, 5 kilometer en 10 kilometer), start om 14.00 uur en loopt vanzelfsprekend langs het Zonnehuis.

“Het idee om geld in te zamelen ontstond als vanzelf”, zegt Tonie Welmers, bestuurslid PR & Commerciële Zaken. “CSV ‘28 bestaat al 86 jaar, maar voelt nog steeds als een relatief jonge club in Stadshagen. Dit jaar hebben we daarom gebruikt om ons te bezinnen op onze toekomst. Wat willen we voor club zijn en wat willen we uitstralen?” Dat vertaalde zich in het volgende motto: CSV’28 is een vereniging met ambitie, waar betrokken leden - ieder op zijn/haar eigen niveau - kunnen voetballen in een veilige en gezellige atmosfeer. “Met de snertloop wilden we inzoomen op die betrokkenheid. En dan niet alleen op de saamhorigheid tijdens zo’n loop en het ontmoeten bij de nieuwjaarsreceptie, maar ook richting de wijk.” Een sponsorevenement was geboren, het doel snel gekozen. “Het Zonnehuis en CSV ‘28 zijn bijna buren en het is mooi om op deze manier een verbinding te leggen tussen jong en oud.”

Albert Ploeger, voorzitter van Stichting Vrienden van het Zonnehuis, is blij met het initiatief. “We hebben heel veel vrijwilligers die met onze bewoners wandelen of spelletjes doen, maar we willen ook graag dat ze er samen op uit kunnen. Dat kost geld en dat proberen wij als Vrienden in te zamelen.” Als voorbeeld van dergelijke uitjes noemt Albert Ploeger de huifkartocht en Fietsjoe fietstaxi tochten. Ook de bewegwijzerde wandelpaden, vanuit het Zonnehuis naar het winkelcentrum, de dierenweide of de Milligerplas, zijn gerealiseerd door de Vrienden.

Inschrijving voor de Rabo Verbindingsloop staat open voor leden, leiders, trainers en hun verwanten. Ook loopt er een team mee met vrijwilligers van het Zonnehuis. Deelnemers ontvangen via hun leider een sponsorbrief waarmee ze geld kunnen inzamelen. Extra sponsorformulieren zijn te downloaden via de site van CSV ‘28. Het ingezamelde bedrag wordt tijdens de nieuwjaarsreceptie van CSV ‘28 op 3 januari bekend gemaakt. Rabobank IJsseldelta is als hoofdsponsor betrokken bij dit evenement in Stadshagen en dat is niet zomaar, want ook Rabobank heeft verbinden hoog in het vaandel staan. Zo zal Rabobank IJsseldelta op 5 januari 2015 het Verbindingshuis aan de Werkerlaan 223 in Zwolle openen. In het Verbindingshuis is er letterlijk ruimte voor lokale bedrijvigheid. Het wordt een plek voor ontmoeting, nieuwe initiatieven en verbindende ideeën.

Hardlopen, Stadshagen, CSV ‘28, Rabobank, Rabo Verbindingsloop

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws