Rabo Swolsebostocht op 19 november

| 28-10-2011

Toerclub Swolland maakt zich alweer op voor een volgende Rabo Swolsebostocht. De vorige editie op 19 februari was met prima weer en met zeshonderd deelnemers een groot succes. De organisatie hoopt ook tijdens de editie van 19 november weer op dito omstandigheden en een groot aantal deelnemers. Aan de voorbereidingen zal het zeker niet liggen en ook niet aan de ruim 65 vrijwilligers van Swolland die zullen zorgen voor een opnieuw geslaagde tocht.

De Rabo Swolsebostocht is bedoeld voor mountainbikers en veldrijders. Er worden voor deze veldtoertocht drie afstanden uitgezet, namelijk 20 (voor jeugd en beginners), 35 en 50 kilometer. De Rabo Swolsebostocht wordt al zo’n twintig jaar jaarlijks georganiseerd en mag dus gerust een klassieker worden genoemd. Bij de start maar ook onderweg zijn technische hulpposten aanwezig om kleine fietsproblemen te verhelpen. Er kan tussen 9.00 en 10.30 uur bij de kantine van WZC aan de Kanaaldijk 82 in Wapenveld worden gestart. Na afloop is daar ook de mogelijkheid tot het nemen van een douche en het schoonspuiten van de fiets.

De tocht wordt verreden op de Veluwe, waarbij prachtige heidevelden, pittige klimmetjes en het mooie gebied rond de Leemcule in het parcours zijn opgenomen. Er is een ophaalservice bij technische of lichamelijke problemen en de deelnemer wordt op twee verzorgingsposten malen voorzien van eten en drinken. Ook is er EHBO aanwezig. Op de route zijn vrijwilligers van Swolland als verkeersregelaar aanwezig, om ervoor te zorgen dat iedereen op een veilige manier de drukke wegen kunnen oversteken. Kijk voor meer informatie op www.swolland.nl.

Mountainbiken, Toerclub Swolland, Fietsen, Rabobank, Swolsebostocht

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws