‘Rabo Swolsebostocht hartstikke mooi’

| 15-11-2014

Toerclub Swolland kan terugkijken op wederom een zeer geslaagde editie van de Rabo Swolsebostocht. Zo’n duizend mountainbikers schreven zich zaterdag in voor het evenement dat twee keer per jaar door de Zwolse fietsclub wordt georganiseerd. De deelnemers konden kiezen voor een afwisselende route van 30, 45 of 60 kilometer door de bossen en over de heide op de Veluwe.

© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl
© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl
© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl

Traditiegetrouw werd er gestart bij de kantine van voetbalverenging WZC Wapenveld. Voor de Rabo Swolsebostocht maakt Toerclub Swolland immers altijd een uitstapje naar Wapenveld, gezien de geringe hoeveelheid bos in Zwolle en de vele mogelijkheden op de Veluwe. Dankzij de prima weersomstandigheden en de inzet van alle vrijwilligers werd de Swolsebostocht dan ook weer een geslaagde tocht. “Het is zwaar vanwege de vele boomwortels. Mijn fiets schiet echt alle kanten op. Dat maakt het heel pittig, maar het parcours is mooi afwisselend”, stelt één van de vrouwelijke deelnemers halverwege haar rit. Een andere enthousiaste deelnemer geniet eveneens met volle teugen. “Het is hartstikke mooi. Er zitten mooie technische stukken in, dus ik ben erg tevreden.”

De volgende editie van de Rabo Swolsebostocht staat zaterdag 14 februari 2015 op het programma. Toerclub Swolland biedt de mountainbikers dan opnieuw een fraaie tocht.

© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl
© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl
© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl
Mountainbiken, Toerclub Swolland, Rabobank, Swolsebostocht

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws