PvdA vraagt om snel besluit atletiekbaan

| 14-04-2010

De PvdA-fractie heeft het Zwolse college van burgemeester en wethouders gevraagd om snel een besluit te nemen over de vervanging van de toplaag van de atletiekbaan van PEC 1910. Enige haast is noodzakelijk omdat vorige week de baan is afgekeurd voor wedstrijdgebruik. Dit komt zeer slecht uit, aangezien in juni het NK voor junioren op de Zwolse atletiekbaan wordt gehouden.

PvdA-raadslid Frankwin Mussche: “Als we niet binnen veertien dagen een besluit nemen over de eventuele vervanging, zal dit NK uit Zwolle worden weggehaald en dat is toch een afbreuk voor het sportimago van Zwolle. Wij realiseren ons dat vervanging de nodige kosten met zich meebrengt en zeggen dus niet dat dit sowieso moet gebeuren. Maar als we langer dan veertien dagen wachten zijn we in ieder geval te laat en mist Zwolle dit mooie kampioenschap. Dus wat er ook wordt besloten, laat het binnen veertien dagen gebeuren.”

De sprintlanen en de rondbaan voldoen momenteel niet aan het reglement van de Atletiek Unie en de normen van NOC*NSF. De baan is dus nog wel geschikt voor breedtesport, maar niet meer voor prestatiesport. Juist dit jaar heeft dit grote consequenties, omdat PEC 1910 op 25, 26 en 27 juni gastheer is van het NK voor junioren. Dit ter viering van het 100-jarig bestaan. Daarnaast kunnen er vanaf heden geen officiële wedstrijden (waaronder competitie) meer worden georganiseerd.

De Atletiek Unie heeft aangegeven dat onder deze omstandigheden dit NK niet in Zwolle wordt gehouden. Pas als de baan vervangen is, zal het NK door kunnen gaan in Zwolle. Gezien de strakke tijdsplanning zal er binnen veertien dagen een besluit genomen moeten worden. Een besluit na die termijn leidt er in ieder geval toe dat het NK in 2010 niet in Zwolle zal plaatsvinden.

Atletiek, PEC 1910, Politiek, PvdA, Frankwin Mussche

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws