Puntverlies Sparta: ‘Verdienden het niet’

| 25-09-2017

De korfballers van Sparta hebben zaterdag op bezoek bij KV Oerterp de eerste punten laten liggen. De ploeg van trainer Henco Pullen kwam in Friesland niet verder dan 18-18, maar is nog altijd wel de koploper in de eerste klasse B. “We hadden kunnen winnen, hadden eigenlijk moeten winnen, maar verdienden het niet”, stelt Pullen na afloop.

© Jan Burgman Fotografie

Déanne de Lange, Rowie Soldaat, Linda Elgersma, Anique Steenbergen, Dion Westening, René Compayen, Pim Steenbergen en Jeroen Hukema kregen van Pullen de voorkeur om te beginnen. Het achttal kwam redelijk uit de startblokken, maar het lukte niet om in het vertrouwde spel te komen. Halverwege resulteerde dat in een 10-8 achterstand, maar na de rust toonde Sparta herstel. Het zette flink aan, liep uit naar een voorsprong van drie punten en dat leek genoeg voor de overwinning. In de laatste twintig minuten scoorde Sparta echter maar twee keer, waardoor Oerterp toch weer langszij kwam. Kort voor tijd kwamen de Zwollenaren nog wel op een 17-18 voorsprong, maar uiteindelijk maakte de tegenstander toch weer gelijk: 18-18.

Doelpuntenmakers Sparta: René Compayen (4), Jeroen Hukema (4), Dion Westening (3), Déanne de Lange (3), Linda Elgersma (3), Rowie Soldaat (1).

Korfbal, Sparta

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws