‘Puntje’ voor Be Quick na doelpuntenfestijn

| 24-11-2018

“De neutrale toeschouwer heeft ongetwijfeld genoten, maar ik ben zeker niet tevreden met het resultaat. Ik vind echt dat wij vandaag twee punten hebben laten liggen.” Aan het woord is Be Quick ‘28-trainer Edwin van Nijen, die zijn ploeg zaterdagmiddag op eigen veld met 4-4 gelijk zag spelen tegen ASC ‘62.

© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl
© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl

Be Quick ‘28 schoot tegen de opponent uit Dalfsen uit de startblokken. Door treffers van Hugo Winkeler en Sertac Yilmaz stond het na zo’n tien minuten spelen al 2-0 voor de Zwolse formatie. “We begonnen heel goed aan de wedstrijd, creëerden kansen en hadden veel balbezit. Het is dan wel spijtig dat de eerste de beste uitval van ASC resulteert in een tegentreffer”, stelt Van Nijen, die Hugo Koopman na ongeveer een half uur spelen de 3-1 zag maken. “Daarna kregen wij ook mogelijkheden op de 4-1, maar die viel niet. En in de laatste minuut voor rust werd het vanuit het niets wel 3-2.”

“In de rust heb ik vooral gehamerd op de dingen die we in de eerste helft goed hebben gedaan en hoe we moesten gaan staan als wij de bal niet hadden”, vertelt Edwin van Nijen, die daarmee niet kon voorkomen dat Matthijs van Gelder in de 47ste minuut namens de bezoekers de gelijkmaker liet aantekenen. “Vervolgens zijn we wel op zoek gegaan naar de 4-3, maar voetballend speelden wij in de tweede helft een stuk minder. Dat kwam mede doordat ASC compacter ging spelen. Daarnaast kozen wij er te snel voor om de bal vooruit te spelen”, aldus Van Nijen.

© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl
© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl
© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl

Met enkele aanvallende wissels probeerde Be Quick in de laatste tien minuten alsnog de winnende goal te forceren, maar tot overmaat van ramp viel de treffer aan de andere kant. Chiel Pasman zorgde vijf minuten voor tijd met de 3-4 voor vreugde bij de bezoekers uit Dalfsen. Het bleek echter niet de winnende, want in blessuretijd maakte Sander Fillet namens Be Quick toch nog gelijk: 4-4. “En daarna kregen wij zelfs nog een kans op de 5-4”, zegt Edwin van Nijen, die ondanks de late gelijkmaker baalt van het resultaat. “Dit is gewoon kloten. We hebben echt twee punten laten liggen.”

Voetbal, Be Quick ’28, Edwin van Nijen

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws