Puntenverlies voor ZAC: ‘Het is zoals het is’

| 20-04-2019

ZAC is zaterdag tegen Swift '64 niet verder gekomen dan een 1-1 gelijkspel. De Zwollenaren kwamen nog wel op voorsprong, maar het lukte niet om die marge in stand te houden. Zo is de titelrace in de derde klasse C nog niet beslist.

© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl
© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl
© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl

ZAC had zaterdag een titelfeest kunnen vieren, maar dat lukte niet. De ploeg kwam zelf niet tot een benodigde overwinning, maar ook concurrent Rouveen maakte geen fout. “Dat is voor de buitenwacht. Ik snap wel dat het zo werkt hoor, maar ik heb er zelf helemaal niets aan. Ik wil gewoon lekker voetballen, de wedstrijd winnen, en dan zie ik het achteraf wel”, zegt ZAC-trainer John Beijen, die zijn ploeg in de eerste helft keurig op voorsprong zag komen. Robbin Bastiaan opende na 22 minuten de score, maar daarna kwam Swift steeds iets beter in de wedstrijd.

“We hadden in de eerste helft uit moeten lopen naar 2-0 of 3-0 en kregen daarna een, vind ik, hele ongelukkige goal tegen. Op dat moment kreeg de tegenstander wel iets meer spelaandeel en moesten wij wat vaker de lange bal spelen”, analyseert Beijen. De gelijkmaker viel kort na rust en in de resterende tijd kreeg ZAC het niet meer voor elkaar om de volle buit te pakken. De Zwollenaren kwamen zelfs nog met tien man te staan, omdat Onne van der Lei kort voor tijd zijn tweede gele kaart ontving. “De jongens hebben er toen voor gekozen om voor een punt te gaan en daar kan ik alleen maar tevreden over zijn. Het is zoals het is”, vindt Beijen.

Voor wat betreft het feestje maakte het resultaat van ZAC niet veel uit, aangezien concurrent Rouveen met dikke cijfers won bij Oene: 1-6. De voorsprong van ZAC bedraagt nu vijf punten, terwijl er nog drie wedstrijden te spelen zijn.

© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl
© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl
Voetbal, ZAC, John Beijen

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws