Puntenverlies voor HC Zwolle: ‘Wel terecht’

| 18-11-2018

De hockeyheren van HC Zwolle zijn zondag op bezoek bij Leusden niet verder gekomen dan een 3-3 gelijkspel. De eersteklasser herstelde zich van een 2-0 achterstand, maar gaf in de slotfase van de wedstrijd een 2-3 voorsprong uit handen. “Het was van onze kant geen goede wedstrijd”, stelt coach Pancho van den Broek.

© Annet van Raalten

De Zwollenaren verstevigden een week eerder hun koppositie, maar gaven die bonus in Leusden alweer weg. Het eerste kwartier was nog wel voor de bezoekers, alleen bleven doelpunten uit. “We speelden heel goed, maar konden het verschil niet maken. Leusden kwam vervolgens gelukkig op 1-0, omdat wij een persoonlijke fout maakten. Na dat kwartier zag je de energie een beetje wegebben en dat konden we voor de rust niet meer draaien”, zegt Van den Broek, die zijn ploeg zelfs met 2-0 achter zag komen. Toch kwam Zwolle nog terug in de wedstrijd.

Matthijs Verhoef maakte de aansluitingstreffer en via Ben Williams werd het 2-2. Pepijn Muller zorgde daarna zelfs voor de 2-3, waarmee de punten alsnog mee naar Zwolle leken te gaan. “Je moet het dan over de streep trekken, maar dat lukte niet. We kregen nog een grote kans op de 2-4, maar uit een strafcorner maakte Leusden alsnog de 3-3. Je kunt een keer gelijkspelen, die wedstrijden zitten er altijd tussen, maar het is wel zuur. Toch is het wel terecht”, vindt Van den Broek. HC Zwolle zag concurrent GHBS zodoende weer twee punten dichterbij komen, maar krijgt volgende week de kans om opnieuw uit te lopen. Dan spelen beide ploegen tegen elkaar in Zwolle.

Hockey, HC Zwolle, Pancho van den Broek

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws