Puntenverlies HTC: ‘Nog wel ongeslagen’

| 27-10-2018

HTC, koploper in de vierde klasse D, heeft zaterdagmiddag voor het eerst dit seizoen niet de volle buit gepakt. In het thuisduel tegen nummer twee Kampen leed de Zwolse ploeg puntenverlies, maar door een benutte strafschop van Marco Tatje in de slotfase pakten de Zwollenaren nog wel een punt: 2-2. “Daarmee hebben we zeker niet teveel gekregen”, vindt HTC-trainer Joop van Dijk.

© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl
© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl

De Zwolse vierdeklasser had op deze middag vooral last van Kampen-spits Ömer Öztürk, die na een dik half uur de score opende. Van Dijk vond die achterstand niet terecht. “We kregen een groot aantal kansen, maar wisten die niet te verzilveren. Na 25 minuten werd er ook nog een doelpunt afgekeurd, maar dat was discutabel. Als het na een half uur 1-0 of 2-0 voor HTC was geweest…”, zegt Van Dijk, die zijn ploeg na rust wel langszij zag komen. Marco Tatje verzorgde die gelijkmaker. “We spraken af direct volle bak te gaan en toen zag je dat Kampen het verdedigend lastig kreeg. Dan moet je doordrukken, maar dat lukte ons niet.”

Sterker nog, Kampen nam de overhand en kwam wederom op voorsprong. Opnieuw was het Öztürk die scoorde, waardoor HTC voor de tweede keer in de achtervolging moest. “Dat was een enorme dekkingsfout. Uiteindelijk maakten we via een terechte penalty de 2-2 en dat was volgens mij een terechte afspiegeling. Kampen heeft het goed gedaan, zat er kort bovenop, terwijl wij absoluut onder ons niveau speelden”, concludeert Van Dijk, die zodoende zijn ploeg voor het eerst punten zag verliezen. “Maar we zijn nog wel ongeslagen. Je moet het positief bekijken”, lacht de coach.

© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl
© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl
Voetbal, HTC, Joop van Dijk

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws