Puntentrui voor Kirsten Wild in Ster ZE

| 16-06-2012

Kirsten Wild heeft vrijdag na afloop van de tweede etappe in de RaboSter Zeeuwsche Eilanden de puntentrui aan mogen trekken. De Zwolse renster, als zevende geëindigd in de proloog op donderdag, kwam vrijdag als tweede over de streep in Vlissingen en behaalde onderweg bovendien veel punten in de twee bonificatiesprints. Een zege zat er echter niet in. “We hebben een beetje te veel zitten pokeren”, erkent AA Drink-ploegleider Bram Sevens.

© Edwin van 't Westeinde
© Edwin van 't Westeinde

De nieuwe leidster in het algemeen klassement is de Australische Amy Cure. De renster van Jayco AIS Australia won na een solo de tweede etappe. Kort na de tweede bonificatiesprint rook Cure haar kans en vertrok uit het peloton. Ze verwierf tijdens de vlucht een maximale voorsprong van een minuut en veertig seconden. In Vlissingen bleek de marge nog groot genoeg om naar de eerste stek in het klassement te springen. “Rabobank en Skil weigerden te rijden en wij namen niet tijdig genoeg het initiatief om de bonificatieseconden van Kirsten extra te verzilveren in een massasprint. Nu schieten we net tekort. Maar eens kijken hoe we dat nog in de slotetappe kunnen rechtzetten.” Die etappe wordt zaterdag verreden. Naast Wild, staan ook de Zwolse rensters Marijn de Vries, Anna van der Breggen, Geerike Schreurs en Janneke Kanis aan het vertrek.

Wielrennen, Kirsten Wild, Janneke Busser-Kanis, Marijn de Vries, Geerike Schreurs, AA Drink Cycling Team, Argos-Shimano, Anna van der Breggen, Sengers Ladies Team

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws