Pullen: ‘Verdedigend was het genieten’

| 21-01-2018

De korfballers van Sparta hebben goede zaken gedaan in de overgangsklasse. De ploeg van trainer Henco Pullen speelde in een ijzersterke partij subtopper Pernix volledig van het veld: 28-17. “Vooral verdedigend was het genieten. De dames van Pernix zijn heel gevaarlijk en kunnen wedstrijden beslissen. Ik vind dat onze dames hun taken perfect hebben uitgevoerd”, aldus Pullen.

Sparta schoot uit de startblokken met twee doelpunten van Jeroen Hukema. Ook het andere vak - met Déanne de Lange en Dion Westening - scoorde snel en daarmee was het eerste verschil direct gemaakt. Pim Steenbergen ontmoette in zijn directe tegenstander een zeer sterke allrounder en de duels van het koppel waren een lust voor het oog. Sparta bouwde haar voorsprong gestaag uit en Pernix wisselde naar hartenlust om het aanvallende antwoord te vinden. Zonder succes. “Ze scoren er na rust maar zes. Dat zegt genoeg”, stelt een tevreden Henco Pullen, die voor minimaal één seizoen heeft bijgetekend.

© Jan Burgman Fotografie

Doelpuntenmakers Sparta:
Jeroen Hukema 7; René Compayen 6; Pim Steenbergen 4; Déanne de Lange en Dion Westening 3; Rowie Soldaat en Anique Steenbergen 2; Jildau de Jong 1.

Korfbal, Sparta, Henco Pullen

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws