Pullen: ‘Hoofddoel Sparta ligt in de zaal’

| 29-08-2017

“Ons hoofddoel ligt dit seizoen in de zaal. We willen in ieder geval in de overgangsklasse blijven.” Henco Pullen, trainer van de korfballers van Sparta, windt er geen doekjes om. De Zwollenaren willen op het veld voor het kampioenschap gaan, maar uiteindelijk zijn de prestaties in de zaal het allerbelangrijkste. De overgangsklasse wacht en moet in Zwolle blijven.

© Jan Burgman Fotografie

Een vlekkeloze voorbereiding zat er voor Sparta niet in. Aankomende zaterdag wacht op eigen veld de seizoensouverture tegen De Waterpoort, maar de Zwolse ploeg is slechts twee weken in training. “We startten op 15 augustus, omdat we nog middenin de vakantieperiode zaten. Dat is vrij laat, maar het kon niet anders”, vertelt Pullen, die afgelopen weekend de schade nog enigszins kon herstellen. Sparta trok naar Nijverdal, om daar een trainingsweekend te beleggen. Uiteraard werd er hard getraind, een driekamp gespeeld, maar ook was er ruimte voor de nodige gezelligheid. “Naar mijn idee was het zeer geslaagd. Het is goed om een weekend samen te zijn en elkaar ook op een andere manier te zien. De reacties waren ook allemaal positief.”

Het trainingsweekend plus de gedane arbeid moeten genoeg zijn om zaterdag de eerste punten binnen te halen. Ideaal is het niet, maar de blauwdruk van vorig jaar ligt er nog. De selectie van Pullen weet dus al van de hoed en de rand, het weet wat er nodig is. “Dat kon je op het trainingsweekend mooi vergelijken. Vorig jaar moesten we nog zeggen dat we vijf diagonale ballen wilden zien, tien keer iets anders. Nu gaat dat automatisch. Daar hoeven we ons niet druk om te maken”, zegt de coach, die al wel andere speerpunten voor ogen heeft. Hij gaat voornamelijk de nadruk leggen op het speltempo. “Het tempo moet omhoog. Het spel heel veel verplaatsen, strakke passes geven. We zijn wat dat betreft op de goede weg, maar ik vind ook dat we daar nog stappen in moeten zetten.”

© Jan Burgman Fotografie

Qua selectie bleef de Zwolse equipe aardig intact. Dennis Compayen zwaaide af en dat is een behoorlijk gemis. Daartegenover staat de komst van Anique Steenbergen, die een behoorlijke periode voor DOS ’46 speelde. “Dat is een hele goede dame, die ons ervaring brengt. Dat was wel welkom, want wij spelen met veel jonge dames. En veel hebben nog niet met de schotklok gespeeld”, doelt Pullen alweer op de zaalcompetitie. Toch staat eerst de veldcompetitie voor de deur en daarin hoopt de trainer een kampioensteam neer te zetten. “Dat is realistisch, denk ik. En we willen het ook graag. Maar als je vraagt wat ik liever heb, dan is het toch handhaving in de zaal.”

Korfbal, Sparta, Henco Pullen

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws