Probleemloos avondje voor basketballers

| 07-04-2015

Landstede Basketbal heeft dinsdagavond zonder problemen het duel op bezoek bij hekkensluiter BSW gewonnen. De ploeg van coach Herman van den Belt maakte meteen na de jump ball duidelijk waarvoor het naar Weert was afgereisd. Na tien minuten spelen stond er al een 15-31 voorsprong op de borden. De Zwollenaren consolideerden vervolgens de wedstrijd en liepen in het slotkwart verder weg bij de Limburgers: 62-83.

© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl

Herman van den Belt wisselde er in Weert lustig op los en gunde ook de jongelingen Torben Tönjann en Lenno Witteveen de nodige speelminuten. “Wij hebben van begin tot eind geconcentreerd gespeeld en door onze goede start zaten wij al snel in een zetel”, analyseert Witteveen, die de thuisploeg na het eerste kwart tevergeefs zag strijden om er een wedstrijd van te maken. “Zij maakten nog wel een paar knappe ballen, waardoor de stand wat bleef schommelen. In de problemen zijn we echter niet geweest. Daarvoor was het verschil in individuele kwaliteiten te groot”, stelt Witteveen, die zo’n zes minuten in actie kwam. “Dat was niet bijzonder. Ik heb wel solide verdedigd.”

Tyson Hinz werd met twintig punten topscorer aan Zwolse zijde. Daarnaast was de Canadees ook nog eens goed voor elf rebounds. Komende zondag staat er voor Landstede Basketbal opnieuw een wedstrijd op het programma. Om 14.00 uur begint in het Landstede Sportcentrum de confrontatie met het Amsterdamse BC Apollo. Woensdag 15 april wacht het laatste thuisduel in de reguliere competitie. Dan komt SPM Shoeters op bezoek.

Basketbal, Landstede Basketbal, Lenno Witteveen

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws