Prima zege Landstede Basketbal op Apollo

| 04-03-2017

Landstede Basketbal heeft zaterdagavond een prima overwinning geboekt op bezoek bij Apollo in Amsterdam: 74-89. In november van het vorige jaar ging de ploeg van coach Herman van den Belt nog onderuit in de hoofdstad, maar dit keer liet Landstede zich het kaas niet van het brood eten. “De vorige keer hebben we daar inderdaad verloren, dus dit was een prima avond voor ons”, concludeert de winnende coach.

© Ivonne de Bruin
© Ivonne de Bruin

In Amsterdam begon Landstede Basketbal gelijk gretig aan het duel. Dit resulteerde in een 8-20 stand na tien minuten spelen. “Wij kregen in het eerste kwart acht punten tegen, dus verdedigend hadden wij de zaken goed op orde. Alleen aanvallend waren wij in de openingsfase wat slordig. Acht keer balverlies in tien minuten is gewoon te veel”, stelt Herman van den Belt, die zijn ploeg in het tweede kwart verder afstand zag nemen van Apollo. “Halverwege stonden wij met 30-46 voor, maar in het derde kwart dwong Amsterdam ons om er nog een tandje bij te doen. Op een gegeven moment stond het 47-54, waardoor zij in de wedstrijd bleven hangen.” Het bracht de Zwollenaren niet van de wijs. Bij aanvang van het vierde kwart was het verschil nog acht punten (54-62), maar mede dankzij vier driepunters van Olaf Schaftenaar en een bommetje van Mike Schilder kwam Apollo er niet meer aan te pas: 74-89.

Namens Landstede Basketbal tekende Clayton Vette voor de meeste punten. Hij kwam tot een totaal van twintig, met daarnaast acht rebounds. Olaf Schaftenaar schoot vijf keer van grote afstand raak en kwam daarmee op vijftien punten. Zowel J.T. Tiller als Nick Oudendag pakte dertien punten mee. En J.T. Yoho wist met elf punten eveneens de dubbele cijfers te halen. Na de overwinning op Apollo kan Landstede Basketbal zich nu volledig richten op de tweede confrontatie met Forward Lease Rotterdam in de halve finale van de beker. “Dat belooft een mooie wedstrijd te worden. De opdracht voor ons is duidelijk: wij moeten gewoon winnen.” Het bekerduel tussen Forward Lease Rotterdam en Landstede Basketbal begint woensdag 8 maart om 20.00 uur.

© Ivonne de Bruin
© Ivonne de Bruin

Punten:
Clayton Vette 20; Olaf Schaftenaar 15; J.T. Tiller 13; Nick Oudendag 13; J.T. Yoho 11; Mike Schilder 7; Freek Vos 6; Nigel van Oostrum 4.

Basketbal, Landstede Basketbal, Herman van den Belt

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws