Prima weekend jeugdtak Hanzerenners

| 23-05-2011

De wielerjeugd van Hanzerenners Zwolle blijft dit seizoen prima presteren. Met name Mickey Nijkamp grossiert in podiumplaatsen. Afgelopen zaterdag werd ze tweede in de Ronde van het Villapark Nijverdal en een dag later schreef ze in Dordrecht de Marion Gödde Meisjesronde op haar naam.

Op het heuvelachtige parcours in Nijverdal reed Mickey zaterdag in categorie 1 de gehele wedstrijd op kop, met Sophie van Rooijen in haar wiel. Helaas voor Mickey ging Sophie er op het laatste klimmetje vandoor, waardoor de talentvolle renster van Hanzerenners Zwolle genoegen moest nemen met de tweede plaats. In categorie 2 was er sprake van een sterk deelnemersveld, maar desondanks kon Ilse Grit goed meekomen. Ze zat meteen mee in een kopgroep van tien renners en in de laatste ronde reed ze keurig naar voren om als zesde aan de laatste beklimming te beginnen. Ilse ging als een speer omhoog en wist twee plaatsen op te schuiven, waardoor zij als vierde en tevens beste meisje over de streep kwam.

Een dag later in Dordrecht verschenen er meiden uit heel Nederland aan de start voor de Marion Gödde Meisjesronde. En natuurlijk was ook Mickey Nijkamp weer van de partij. Tijdens haar wedstrijd probeerde zij twee keer weg te komen, maar werd beide keren teruggepakt door een groepje van tien rensters. Het kwam dus uiteindelijk aan op een sprint. Op de lange brede finishstraat in Dordrecht ging Mickey de sprint heel vroeg aan en hield de concurrenten tot over de streep achter zich. In categorie 6 wist Maaike Brandwagt (Hanzerenners) een keurige vijfde plaats te behalen. Zeker gezien het sterke deelnemersveld een zeer mooie prestatie!

Wielrennen, Hanzerenners Zwolle, Maaike Brandwagt, Mickey Nijkamp, Ilse Grit

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws