Prima tijden BB-lopers in Holterbergcross

| 30-01-2011

Negen BB-lopers hebben zaterdag onder winterse omstandigheden meegedaan aan de Holterbergcross. De deelnemers konden kiezen tussen 5.2 en 10 kilometer. De 10 kilometer lange cross over een zwaar en heuvelachtig parcours was voor zes BB-lopers een laatste test voor de Midwintermarathon van Apeldoorn, volgende week zondag.

De wedstrijd in Holten werd een spannende strijd tussen de plaatselijke favoriet Leon Sanderman en Koen Vossers. In de slotronde wist Koen Vossers de winst naar zich toe te trekken in 32.25. Leon Sanderman moest uiteindelijk twintig tellen toegeven. BB-loper Hans Lindeboom finishte knap als vierde in een tijd van 33.30. “Het goede machtige gevoel begint na de winterstop weer te komen.” Nieuwkomer Jeroen Bonhof verraste met een zevende plaats en liet een tijd van 34.46 noteren. “Ik ben super tevreden. De laatste ronde kon ik ook nog versnellen en ik voel aan alles dat er nog meer in zit.”

Falco Olivier en Henry Vischer liepen op het zware parcours een solide race en finishten een paar tellen na elkaar in respectievelijk 36.13 en 36.18. Bernard Nitrauw was nog net op tijd voor de start. Een warming-up zat er voor hem dus niet in. Desondanks finishte Bernard naar volle tevredenheid in 37.20. "De tweede ronde was ik pas warm en bleef ik versnellen en was alleen nog maar mensen aan het inhalen”, aldus een tevreden Bernard. Op de 5.2 kilometer liepen Susan Warmer, Patricia Seinen en Kees Boer mee. Susan finishte na 22 minuten en 20 seconden en Patricia deed er 25 seconden langer over. Kees Boer liet op de kortste afstand 19.56 noteren.

Atletiek, Hardlopen, BB-lopers, Hans Lindeboom, Falco Olivier, Kees Boer, Bernard Nitrauw, Jeroen Bonhof

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws