Prima start voor Swol-masters in Eindhoven

| 04-09-2013

De zwemmers en synchroonzwemsters van Swol 1894 hebben zich tijdens de eerste vier dagen van de Europese kampioenschappen voor masters, die nog tot en met 7 september worden gehouden in het Pieter van den Hoogenband Zwemstadion in Eindhoven, van hun goede kant laten zien. Er stond immers al drie keer een zwemster van Swol op het podium.

De twee synchroonzwemsters van Swol kwamen zaterdag al in actie tijdens de verplichte oefening. Natasja van Schuppen stond in de categorie 25+ na de eerste dag op een vijfde plaats. Thirza Hoekstra (categorie 30-39) bezette na de openingsdag de tiende positie. De vrije oefening op maandag was reuze spannend. Dankzij een geweldige vrije oefening wist Natasja op te klimmen naar een zeer verdienstelijke vierde plaats. In de categorie van Thirza waren de onderlinge verschillen ook zeer klein. Zij wist echter geen dames meer te passeren en eindigde uiteindelijk op een twaalfde plaats.

De eerste EK-medaille werd maandag in de wacht gesleept door Christien Nieuwenhuis. Zij zwom in de categorie 60+, na een spannende strijd, naar zilver op de 200 meter wisselslag. Op diezelfde dag zwom Annemarie Vuist in de categorie 50+ verrassend naar een zesde plaats op de 200 meter wisselslag. De andere Swol-masters brachten maandag prima tijden op de klokken, maar vielen niet in de prijzen. Op de vierde dag van het EK (dinsdag) mocht Christien Nieuwenhuis voor de tweede keer naar het podium. Ze veroverde brons op de 200 meter vrije slag. Succesvol was ook Mathilde Vink. In de categorie 55+ kreeg ze na haar 100 meter vlinderslag een zilveren plak omgehangen.

Swol 1894, Zwemmen, Synchroonzwemmen, Mathilde Vink, Christien Nieuwenhuis, Annemarie Vuist, Natasja van Schuppen, Thirza Hoekstra

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws