Prima start synchroonzwemsters Swol

| 07-11-2010

De synchroonzwemsters van Swol 1894 zijn het seizoen 2010-2011 zaterdag prima begonnen. De Zwolse meiden kunnen terug kijken op een succesvolle eerste figurenwedstrijd. Deze zogenaamde figurenwedstrijden aan het begin van het seizoen zijn belangrijk om te voldoen aan bepaalde limieten voor bijvoorbeeld de Nederlandse Junioren Kampioenschappen op 26 maart 2011 of Synchro Beat op 16 en 17 april 2011 in Eindhoven.

Allereerst wisten in categorie 2 Berber de Jong en Gunel Gadzieva respectievelijk vijfde en achtste te worden. Daarnaast presteerden in dezelfde categorie ook Kelly van Nes en Britney Roddenhof goed. Zij werden verdienstelijk 21ste en 22ste. In categorie age 1 haalde Jolinde van Zwolle de eerste medaille voor Swol binnen. Zij won zilver en kwam slechts 0,059 punten te kort voor een gouden plak. Celine Buller (8), Esmee Slot (11) en Cindy van Engel (16) wisten ook hun limieten te halen. Stephanie Salimana werd achttiende en kwam helaas een fractie te kort voor haar limiet.

In categorie age 2 pakte Alissa Christen de gouden medaille. De andere Zwolse meiden in deze categorie behaalden allemaal hun limiet: Reina Dijkstra (6), Bionda de Moor (7), Jolijn Wildeman (9), Marike ten Brinke (17) en Helene Heersema (21). Bij de FINA-junioren werden de eerste twee plaatsen bezet door Saskia Gehrels en Nienke Wildeman. Nicole Salimana, Melina Christen en Amber Antonissen eindigden respectievelijk op de twaalfde, dertiende en vijftiende plek.

Tot slot was er bij de FINA-senioren nog een bronzen medaille weggelegd voor Juliet Knispel. Joselien en Natasja van Schuppen bleven steken op de plaatsen vijf en zes. Kort daarachter eindigde Saskia Gehrels op een achtste plek en Charlotte van Schuppen op positie tien. Al met al een prima start en veelbelovend voor de rest van het seizoen. Kijk voor meer info op www.synchroonzwemmen.com.

Swol 1894, Zwemmen, Synchroonzwemmen, Juliet Knispel, Natasja van Schuppen, Joselien van de Craats

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws