Prima ontknoping voor SVI en HFC Storica

| 09-05-2015

Voor de meeste Zwolse zaterdagclubs is het seizoen ten einde. Zo ook voor SVI en HFC Storica, die zaterdag op de slotdag van de competitie de nacompetitie tegen degradatie wisten te ontlopen. In de tweede klasse H zegevierde SVI met 3-0 tegen Kloosterhaar en door puntenverlies van ASC ‘62 en Den Ham steeg SVI naar een veilige negende plek. Eén klasse lager slaagde Storica er in om met 0-1 te winnen bij Olympia ‘28 en directe handhaving af te dwingen.

© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl
© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl
© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl

De ploeg van SVI-trainer Stephan Rahantoknam begon de thuiswedstrijd tegen het reeds gedegradeerde Kloosterhaar zaterdagmiddag uitstekend. Al in de negende minuut zorgde Nathan van Rijn voor de 1-0. In het restant van de partij bleef SVI de bovenliggende partij, maar de bevrijdende 2-0 liet lang op zich wachten. Aan de kant werd er ondertussen vooral met een schuin oog gekeken naar de verrichtingen van ASC ‘62 en Den Ham. Pas in de 83ste minuut rekende SVI definitief af met Kloosterhaar. Quinten de Lain tekende voor de verlossende 2-0. Vier minuten later maakte Saba Gwedelidze, die na de winterstop een belangrijk aandeel had in de wederopstanding van SVI, de feestvreugde compleet: 3-0. Door de overwinning passeerde de Zwolse club zowel ASC ‘62 als Den Ham, want ASC verloor met 2-0 van Dieren en Den Ham speelde met 1-1 gelijk bij IJVV. Daardoor komt SVI ook volgend seizoen uit in de tweede klasse.

In de derde klasse C moest HFC Storica zaterdag op bezoek bij directe concurrent Olympia ‘28. De Zwolse formatie had voldoende aan een gelijkspel om Olympia onder zich te houden, maar de mannen van trainer Chris Sorries wisten het spannende duel zelfs met 0-1 te winnen. Michiel Wolters werd met zijn treffer in de 48ste minuut de matchwinner. In de slotfase kreeg Jasper Haaksema nog de kans de score te verdubbelen, maar hij faalde vanaf elf meter. Na afloop maalde echter niemand daar om bij Storica, dat tegelijkertijd ook nog kans maakte op een periodetitel. Die titel ging echter aan de neus van de Zwollenaren voorbij, omdat Bergentheim op de slotdag met 0-2 wist te winnen van Gramsbergen.

© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl

Net als SVI en HFC Storica sloten ook de meeste andere Zwolse zaterdagclubs de competitie op waardige wijze af. Zo nam WVF met een 1-1 gelijkspel tegen Drachtster Boys afscheid van het avontuur in de hoofdklasse. Bas Bouwhuis was in de 88ste minuut de maker van het enige Zwolse doelpunt. In de eerste klasse D deed Berkum wat het moest doen. Op eigen bodem werd degradant DOS Kampen met 5-0 geklopt. “Zo’n overwinning is prima om met een goed gevoel de nacompetitie in te gaan. We hebben geen schade opgelopen, geen kaarten gepakt en er zijn geen blessures”, kijkt Berkum-trainer Willem Brouwer alvast vooruit. Als nummer drie van de eerste klasse D mag Berkum nu proberen via de nacompetitie promotie naar de hoofdklasse af te dwingen. In die nacompetitie treft Berkum zaterdag 16 mei in eigen huis allereerst PKC uit Groningen, dat een week geleden de derde periodetitel in de eerste klasse E greep.

Verder kwam Be Quick ’28, dat vorige week het kampioenschap van de tweede klasse H vierde, op de slotdag niet verder dan een 0-0 gelijkspel tegen DZSV. In de derde klasse C troffen de nummers dertien en veertien elkaar en dat duel werd een prooi voor Zwolsche Boys. Het team van trainer Hans Tuin verpulverde Edon met maar liefst 10-1. Eén klasse lager werd er serieus nog door twee Zwolse clubs gestreden om de voorlaatste plek in de eindstand. HTC moest daarvoor zien te winnen van Wijthmen en dat lukte de formatie van trainer Henry Landman. Marc Roll was verantwoordelijk voor de enige goal van de wedstrijd. Eén plek boven Wijthmen en HTC is VSW geëindigd. Het team uit Windesheim won zaterdag weliswaar met 1-2 van Kampen, maar bleef op de elfde positie in de vierde klasse steken. Door vierdeklasser CSV ’28 werd vorige week het seizoen al afgesloten. De ploeg uit Stadshagen is uiteindelijk vierde geworden. En tot slot komt ZAC, de kampioen van de derde klasse C, op dinsdag 12 mei nog één keer in actie. Het gaat dan op bezoek bij SC Lutten.

VV Berkum, Voetbal, Be Quick ’28, ZAC, SVI, WVF, Zwolsche Boys, CSV ‘28, HTC, VSW, Wijthmen, Tweede klasse H, Hoofdklasse C, Derde klasse C, Edon, HFC Storica, Eerste klasse D, Vierde klasse C

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws