Prima Koninginnedag voor Hanzerenners

| 01-05-2012

Hanzerenners Zwolle heeft op Koninginnedag weer prima resultaten geboekt. Zo wist de 10-jarige Mickey Nijkamp de Ronde van Beilen (categorie 2) op haar naam te schrijven. En bij de 58ste editie van de Oranjeronde van Amsterdam werden de junioren Bas Tietema en Diederik Tuin respectievelijk tweede en derde.

Namens de Zwolse wielervereniging verschenen in Amsterdam Henk Klein Tijssink, Bas Tietema, Jordi Boerman, Robert de Vries, Dylan van Zijl en Diederik Tuin aan de start. Van dit zestal reden met name Henk en Dylan zeer aanvallend. Zij maakten meerdere malen deel uit van een kopgroep, maar het was vrijwel onmogelijk om weg te blijven. Zo’n vijf kilometer voor de streep reden er drie renners weg, die met een gaatje van 400 meter de laatste kilometer in gingen. Jordi bedacht zich geen moment en gooide al zijn energie in de strijd om het gaatje te dichten. Met succes, want in de uiteindelijke massasprint wist Bas naar een tweede plek te sprinten en Diederik naar plek drie.

Wielrennen, Hanzerenners Zwolle, Henk Klein Tijssink, Mickey Nijkamp, Jordi Boerman, Bas Tietema, Robert de Vries, Diederik Tuin, Dylan van Zijl

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws