Prijs duurzame sportvereniging gaat naar?

| 12-01-2015

Het aftellen is begonnen. De vierde editie van het SportGala Zwolle komt dichter en dichterbij. Zaterdag 31 januari verzamelt sportminnend Zwolle zich in het Landstede Sportcentrum. En wie gaan er die avond met de prijzen vandoor? Heb jij al een stem uitgebracht via www.sportgalazwolle.nl? Wie verdient jouw stem in de categorie duurzame sportvereniging van 2014? Stemmen kan tot en met 21 januari!

Golfclub Zwolle
Bij de Zwolse golfclub staat duurzaamheid hoog in het vaandel. Golfclub Zwolle beschikt over zeventig hectare natuurgebied, waarvan tien hectare ECO-gebied. Er is door de rust in het ECO-gebied (verboden voor golfers) voldoende ruimte voor flora en fauna. Mede daardoor bevinden zich op de golfbaan gedurende het jaar zo’n tachtig vogelsoorten. Het besproeien van de baan gebeurt alleen met oppervlaktewater en er wordt alleen gebruik gemaakt van milieuvriendelijke bestrijdingsmiddelen. Verder zorgen zonnepanelen bij Golfclub Zwolle voor energieopwekking. De golfkarren zijn elektrisch. En op de parkeerplaats staan nog eens twee oplaadpalen voor elektrische auto's.

Sportpark Marslanden
Tien Zwolse sportverenigingen maken deel uit van Sportpark Marslanden. De insteek van de stichting is om door samenwerking activiteiten te organiseren en het sportpark duurzaam en optimaal te gebruiken. Voor een goed toekomstperspectief. In 2014 is Sportpark Marslanden gestart met het project Duale Educatie, een programma dat wordt uitgevoerd samen met Landstede en de gemeente Zwolle. Hierin worden inburgeraars die taalles hebben bij Landstede twee dagdelen ingezet op het sportpark om met de Nederlandse taal en met bewegen/sport bezig te zijn. Zo wil de stichting het sportpark toegankelijk maken voor iedereen. De georganiseerde en ongeorganiseerde sporter.

VV Berkum
De Zwolse voetbalvereniging heeft haar leden, de sponsoren en de wijk Berkum actief betrokken bij de verduurzaming. De vereniging heeft de wijk betrokken door een inkoopcollectief van stroom en zonnepanelen. Op het dak van de hoofdtribune zijn vier zonneboilers te vinden. De boilers worden verwarmd door zonnespiegels en dienen als voorverwarming voor de bestaande grote boiler. Voetbalvereniging Berkum bespaart hiermee zo’n veertig procent op de energie die nodig is voor warm water. Verder zijn er door de club op het eigen clubhuis en andere plekken op sportpark De Vegtlust maar liefst 156 zonnepanelen geplaatst.

Stemmen kan tot en met 21 janauri 2015!

VV Berkum, Sportpark Marslanden, Golfclub Zwolle, SportGala Zwolle

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws