Pover PEC Zwolle gaat onderuit in Den Haag

| 3 Maanden geleden.

PEC Zwolle is vrijdagavond in een pover duel met 1-0 onderuit gegaan bij ADO Den Haag. De Zwollenaren speelden amper kansen bij elkaar en een verdwaalde voorzet van Giovanni Troupée was daardoor beslissend.

© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl

Of PEC Zwolle in Den Haag überhaupt een kans kreeg op een doelpunt? Ja, dat wel. Maar het was er slechts eentje, die tot stand kwam na een minuut of zes. Gustavo Hamer kreeg een schietkans na een prima actie van Younes Namli, waarna in de rebound Stanley Elbers, die de geblesseerde Mike van Duinen verving, de bal voor het intikken had. Hij schoot echter recht op Robert Zwinkels af en daarmee hebben we het enige gevaar van PEC gehad. ADO zette daar in de eerste helft al helemaal niets tegenover, maar kwam wel op voorsprong. Kort voor rust kwam Giovanni Troupée op rechts door en met een verdwaalde boogbal versloeg hij Mickey van der Hart.

Of de tweede helft verandering bracht? Nee. ADO liet de bal aan PEC, dat daar dan weer helemaal niets mee kon doen. Dat het aardig gevulde uitvak drukker was met een vrouwelijke steward, zei voldoende: er was zo ongeveer niets te zien. Trainer Jaap Stam probeerde er nog wat aan te doen door drie keer te wisselen en dat bracht zowaar wat leven in de brouwerij. Vooral de inbreng van Zian Flemming zorgde voor energie, maar na een paar minuten volgde er een nieuwe tik. Na een opstootje met Sheraldo Becker kreeg Namli een dubieuze tweede gele kaart, waardoor de gelijkmaker een utopie leek.

ADO bleef echter achteruit lopen en zo hield PEC hoop op een positief resultaat. Het lukte alleen niet om de Haagse bus omver te rijden, ook niet met Thomas Lam als stormram in de punt van de aanval. De kansen kwamen niet, het bleef vooral een oersaaie wedstrijd. Met de eerste nederlaag onder Jaap Stam tot pijnlijk gevolg.

Wedstrijdstatistieken:
ADO Den Haag: Zwinkels, Troupée (70. Malone), Beugelsdijk, Kanon, Becker, Meijers, Immers, El Khayati, Bakker, Becker, Necid (82. Falkenburg), Goossens (88. Hooi)

PEC Zwolle: Van der Hart, Hamer, Van Polen, Lam, Ehizibue, Bouy (78. Flemming), Clement, Namli, Van Crooij (74. Dekker), Thy, Elbers (69. Leemans)

Scoreverloop:
45. 1-0 Giovanni Troupée

Gele kaarten:
Kingsley Ehizibue, Younes Namli (PEC Zwolle), Sheraldo Becker (ADO Den Haag)

Rode kaart:
Younes Namli

Scheidsrechter:
Joey Kooij

Toeschouwers:
12.253

Voetbal, Eredivisie, PEC Zwolle

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws