Potje pingpongen op het station in Zwolle

| 27-02-2019

Ter gelegenheid van het NK tafeltennis, zaterdag 2 en zondag 3 maart in het Landstede Sportcentrum in Zwolle, kunnen reizigers tot en met vrijdag 1 maart op het station in Zwolle een potje pingpongen. De handgemaakte tafeltennistafel bestaat uit oude treinvloeren.

Nederlands bekendste tafeltennisser Bettine Vriesekoop opende woensdag om 9.45 uur de tafel door de eerste partij te spelen tegen Jacqueline Berghorst van de NS. “De Tafeltennisbond en de NS vinden elkaar als het gaat om beweging. We moedigen namelijk allebei mensen van alle leeftijden aan om te bewegen. Tafeltennis is ideaal om de wachttijd op een station te overbruggen op een actieve manier”, aldus Bettine Vriesekoop, ambassadeur van de Nederlandse Tafeltennisbond.

De tafeltennistafel is gemaakt door de Haarlemse ondernemer David van der Veldt van Veldtwerk (onderdeel van MAAK Haarlem) en bestaat uit hergebruikt treinmateriaal. De oprichter van Veldtwerk deed eerder ervaring op met linoleumlassen bij NS Treinmodernisering en past deze vaardigheid nu toe bij de productie van de pingpongtafel. Ook het linoleum voor het lassen komt uit NS-treinen. Ilse de Vos van Eekeren, manager duurzamer ondernemen van de NS: “Op dit moment geven wij onze dubbeldekstreinen na twintig jaar trouwe dienst een tweede leven. In 45 dagen strippen wij een rijtuig en bouwen dat volledig weer op, zodat de trein nog eens twintig jaar mee kan.”

Van een oude trein keert 86 procent van het materiaal - na een grondige opknapbeurt - weer terug in dezelfde of een andere trein. Ook krijgt elf procent van de materialen een nieuwe bestemming buiten een trein. In totaal wordt 97 procent van de trein hergebruikt. Ilse vertelt: “We willen naar honderd procent hergebruik en zoeken samen met partners naar mogelijkheden voor die laatste drie procent. Door de samenwerking met Veldtwerk komen we weer een stapje dichterbij.” De tafeltennistafel staat vanaf woensdag 27 februari tot en met vrijdag 1 maart op het station, in de ruimte genaamd Buitensporig Zwolle. Klik hier voor de openingstijden.

Tafeltennis

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws