Pot debuteert in unieke bekerwedstrijd

| 26-01-2017

Joran Pot was ooit middenvelder van FC Zwolle. Inmiddels heeft hij het betaald voetbal vaarwel gezegd en speelt hij voor derdedivisionist DVS ’33 Ermelo. Daar blijft het niet bij, want de 28-jarige Pot begeeft zich ook al in de trainerswereld. Vrijdag coacht hij, als vervanger van de vertrokken Carin Meesters-Bakhuis, PEC Zwolle Vrouwen. De damesformatie speelt een bijzonder bekerduel tegen Jong PEC Zwolle Vrouwen.

© Annet van Raalten

Ieder begin is moeilijk, zeggen ze. Voor Joran Pot, die als tijdelijke vervanger van Carin Meesters-Bakhuis voor de leeuwen is gegooid, wordt zijn start vooral bijzonder. De voormalig middenvelder van de Zwolse club maakt zijn debuut als hoofdtrainer namelijk tegen de beloften van PEC Zwolle Vrouwen. Clubgenoten dus. Hoe dat kan? Simpel. PEC Zwolle Vrouwen en Jong PEC Zwolle Vrouwen zaten allebei in de koker voor de achtste finales van de beker. Het lot bepaalde uiteindelijk een wedstrijd tussen beide Zwolse teams en zo staan zij vrijdagavond tegenover elkaar. “Dat mag je best bijzonder noemen”, lacht Pot. “Sowieso dat je al tegen elkaar loot, want hoe groot is die kans nou? Best apart ja. Er worden hier en daar wel grappen over gemaakt.”

Praktisch gezien had het ook invoed op de week van PEC Zwolle Vrouwen. Normaal gesproken overleggen Pot en Sebastiaan Borgardijn, coach van de beloften, veel met elkaar. Deze week werd niet alles besproken, want het betreft natuurlijk wel gewoon een wedstrijd waarin iets te halen valt. De beker is de kortste weg naar een prijs, om er maar eens een cliché in te gooien. “Zo is het wel ja. Het is een hele mooi prijs en wij hopen ook zeker door te gaan. Voor ons is het absoluut van waarde”, zegt Pot, die tegen Jong PEC Zwolle Vrouwen dus voor het eerst als hoofdcoach op de bank zit. “Toen de situatie ontstond, was al snel duidelijk dat ik het tijdelijk over zou nemen. Dat bevalt goed”, zegt hij.

© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl

Voor vrijdagavond heeft PEC Zwolle Vrouwen maar één opdracht: winnen. Dat is het wel aan haar stand verplicht, aangezien verliezen van het beloftenteam een regelrechte schande zou zijn. Maar stel… Stel dat het na tachtig minuten nog steeds 1-1 is. Krijgt de hoofdmacht dan voorrang? “Nee, daar zijn geen afspraken over gemaakt. Het blijft sowieso een wedstrijd, dat weet ik zeker”, aldus trainer Pot. De wedstrijd tussen de twee teams van PEC Zwolle begint vrijdagavond om 19.00 uur en wordt gespeeld in het MAC³PARK Stadion.

Voetbal, Joran Pot, PEC Zwolle, PEC Zwolle Vrouwen

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws