Poppe en Eggink winnen op duo-marathon

| 06-10-2013

De Zwolse atleten René Poppe en Frank Eggink hebben zondagmiddag als duo de tweede editie van de Marathon Zwolle op hun naam gezet. De twee deden over de klassieke afstand 2 uur, 38 minuten en 8 seconden, waarmee ze de concurrentie dik tien minuten voorbleven. BB-loper Martijn Schakelaar liep de marathon individueel in 2:49:19 en eindigde daarmee knap als tweede, achter winnaar Bjorn van Ekeren van de Zwolse atletiekvereniging PEC 1910: 2:47:58.

© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl
© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl
© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl

Vorig jaar, tijdens de eerste editie, werd de duo-marathon nog gewonnen in een tijd van 2:43:01, maar afgelopen week liet de organisatie al weten dat Poppe en Eggink van plan waren om die tijd te verbeteren. Dit lukte de twee Zwollenaren ruimschoots, uiteindelijk liepen ze bijna vijf minuten sneller dan de winnende tijd van vorig jaar. Beide heren liepen een halve marathon (een parcours over 21,0975 kilometer), waarop René Poppe het snelst bleek. Hij legde de ruim 21 kilometer af in 1:18:27, nadat kompaan Frank Eggink 1:19:41 over het eerste gedeelte had gedaan. Hiermee bleven zij de duo’s Jerry Schutte/Erik Kuijer en Martin Neijensteijn/Gerard Lugtenberg voor, die respectievelijk als tweede en derde eindigden.

Op de individuele marathon was er eveneens Zwols succes. BB-loper Martijn Schakelaar kon bij de heren lange tijd samen met Bjorn van Ekeren lopen, maar moest de uiteindelijke winnaar na 29 kilometer toch laten gaan. Vervolgens liep de Zwollenaar zijn race op goede wijze uit en finsihte in 2:49:19, waarmee hij beslag legde op de zilveren medaille. Bij de vrouwen was Angelique Poppe - net als vorig jaar - de gevierde vrouw, zij was in 2:28:27 verreweg het snelst. De nummers twee en drie eindigden in de vrouwenrace een dikke tien minuten achter de Zwolse, waardoor het in huize Poppe zondag dubbel feest was.

© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl
© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl
© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl
Hardlopen, BB-lopers, René Poppe, Angelique Poppe, IJsseldelta Run

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws