Podiumplaatsen BB-lopers in Oldemarkt

| 06-06-2011

De 39ste editie van de Lambertusloop in Oldemarkt heeft de BB-lopers twee podiumplaatsen opgeleverd. Erik Slomp liep op de 5 kilometer naar de derde plaats, terwijl Susan Warmer op de 10 kilometer ook op plaats drie eindigde. Ook de andere lopers scherpten hun persoonlijke records aan, ondanks de extreme warmte.

Erik Slomp had lange tijd zelfs uitzicht op het zilver, maar moest uiteindelijk genoegen nemen met brons. Toch was hij met een tijd van 17 minuten en 26 seconden sneller dan zijn persoonlijk record. "Ik ben niet helemaal tot het gaatje gegaan in verband met de warmte, maar ben toch tevreden met mijn tijd", aldus Erik Slomp. Op de 10 kilometer liep Susan Warmer naar plaats drie in bijna 42 minuten. Helaas voor haar bleef ze twintig tellen verwijderd van haar beste tijd.

Arend Jan van de Hoek, Kees Boer en Borre de Gier liepen wel een PR op de 10 kilometer. Zij snoepten een aantal seconden af van hun beste tijd op een opmerkelijk parcours. In plaats van twee ronden van 5 kilometer, moesten er zeven rondes van 1.400 meter worden afgelegd. "Ik heb de hele race het gevoel gehad constant te lopen en ik kon de laatste paar ronden nog versnellen", vertelt een tevreden Arend Jan van de Hoek.

Atletiek, Hardlopen, BB-lopers, Borre de Gier, Kees Boer

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws