Plotseling herkansing voor SVI Zaalvoetbal

| 12-06-2017

De zaalvoetballers van SVI hebben toch nog een kans om in de topklasse te blijven. In eerste instantie leek de ploeg de aftocht naar de hoofdklasse te moeten blazen, maar aankomende vrijdag krijgt SVI toch een herkansing. In Vaassen moet Almelo FC worden verslagen om alsnog in de topklasse te blijven. “Kansen moet je pakken, dus we gaan er vol voor”, reageert speler Arjan Jansen.

SVI moest na de reguliere competitie de nacompetitie in, om daarin het vege lijf te redden. Er volgde een tweeluik met Sporting Harderwijk en uiteindelijk kon SVI geen potten breken. De club legde zich al neer bij degradatie, er werd flink getreurd. Tot er afgelopen week een berichtje van de KNVB volgde. Er ontstond ineens een ontsnappingsroute. In de zuidelijke eerste divisie waren nog maar negen ploegen over, waardoor er uit die competitie niemand naar de topklasse degradeerde. In de topklasse zijn er daardoor vijf vrije plaatsen. De winnaars van de beide hoofdklassen plus de finalisten van de nacompetitie namen die posities in, maar dat zijn er slechts vier.

Er is dus nog een plaats in de topklasse over en die moet hoe dan ook worden ingevuld. FC Almelo en SVI zijn, als verliezers van de halve finales, de gelukkigen en spelen vrijdag in Vaassen een absolute finale. De winnaar van het duel komt volgend seizoen toch uit in de topklasse en dat zou voor SVI een welkome verrassing zijn. De wedstrijd tussen SVI en Almelo FC start om 20.00 uur.

Voetbal, SVI, Zaalvoetbal

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws