Plichtmatige zege Zwolle op Genemuiden

| 16-07-2011

FC Zwolle heeft vrijdag een reguliere 0-2 oefenzege op topklasser SC Genemuiden geboekt en daarmee herstelde de ploeg van Art Langeler zich na de blamage van eerder deze week. Toen werd met 2-1 verloren van HHC Hardenberg. In een niet al te beste wedstrijd scoorde FC Zwolle vrijdag zowel de eerste als tweede helft. Buitenspelers Joey van den Berg en Nassir Maachi namen de productie voor de Zwolse eerstedivisionist voor hun rekening.

Op een heerlijke zomeravond werd er vrijdag gevoetbald. De zon scheen over het prachtige kunstgrasveld van de amateurs uit Genemuiden. De thuisploeg begon gretig aan de wedstrijd, maar het gehele duel zou het meeste balbezit zijn voor de bezoekers. Tot veel en grote kansen leidde dat echter niet, zoals al wel vaker geconstateerd in de voorbereiding op het nieuwe seizoen. Voetballend zit het wel goed en de spelers beginnen elkaar steeds beter te vinden, maar het creëren van kansen blijft een lastige opgave.

Genemuiden liet het allemaal over zich heen komen en kreeg zelfs de nodige kansjes. Aan de vooravond van de jaarlijkse open dag (zaterdag) van FC Zwolle deden de beroepsvoetballers hun plicht, maar een grootste wedstrijd was het niet. De 0-1 werd in 22ste minuut gescoord door Van den Berg na een mooie combinatie met Van Polen. Nassir Maachi bepaalde kort voor tijd de eindstand met een afstandschot, die van richting werd veranderd: 0-2. De eerst volgende oefenwedstrijd staat dinsdag 19 juli op het programma. Om 19.30 uur wordt in Garderen afgetrapt tegen een regioteam.

Voetbal, FC Zwolle, Art Langeler, Joey van den Berg, Nassir Maachi

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws