Plichtmatige zege voor Landstede Basketbal

| 18-04-2019

Landstede Basketbal zegeviert donderdagavond in een weinig opwindende wedstrijd voor de zesde maal dit seizoen tegen Basketball Academie Limburg (BAL). De Limburgers delven in het Zwolse Theater van de Sport het onderspit met 71-58.

© André Rump
© André Rump

Het verschil tussen beide ploegen is eenvoudigweg te groot om een spannende wedstrijd te krijgen. Dat erkent Radenko Varagic volmondig: “Zwolle is gewoon een beter team. Ik ben trots op mijn jongens vandaag. We ontwikkelen ons en vechten elke wedstrijd. Wel ben ik een tikje opgewonden. We missen rebounds, Tony Washington kan maar vijftien minuten spelen en we missen veel vrijeworpen. Het maakt me niet uit of we achtste of laatste worden. Ik ben trots!”

Landstede-coach Herman van den Belt is minder tevreden: “Het verschil had gewoon groter moeten zijn. Verdedigend ging het bij vlagen goed. In het tweede kwart wond ik me echt op: daar verspelen we vijfmaal de bal en dat kost ons elf punten. Nou ja, we hebben weer twee punten erbij. Zaterdag wacht Aris Leeuwarden.”

In het eerste kwart de thuisploeg nog goed. De uitstekende Canadese spelverdeler Kaza Kajami-Keane geeft vol gas en de Limburgers happen direct naar adem. Binnen geen tijd staat het 10-0 met acht punten van Kajami-Keane en een weergaloze assist op de geniale Noah Dahlman. Dan recht de jonge ploeg uit Weert de rug en vecht terug. Elay Wirjo schiet zijn eerste van vier driepunters en Frerik Adriaans buffelt de eerste punten op het bord.

© André Rump
© André Rump

Herman van den Belt brengt inmiddels alle fitte spelers binnen het veld. Als Kaza Kajami-Keane ondanks een ippon-duw voor 19-7 zorgt, hebben bijna alle spelers na zeven minuten al speeltijd achter hun naam staan. Dan spelen The Hammers slordig wat resulteert in een 0-6 runnetje. Het is dankzij Noah Dahlman dat een geruststellende 22-13 op het bord verschijnt.

Aan Zwolse zijde is er in het tweede kwart slechts één iemand die zich echt opwindt. Het is coach Herman van den Belt, die ontploft als Nino Gorissen driemaal op dezelfde wijze een lay-up kan verzilveren. Een blinde pass van Kajami-Keane op Olaf Schaftenaar, die zijn specialiteit de driepunter toont compenseert niet afdoende. Landstede Basketbal loopt op kousenvoeten uit naar 35-24, maar enkele turn overs en gemiste driepunters van Sherron Dorsey-Walker geeft BAL de kans tot een inhaalrace. De turn overs leiden een 2-10 run in, zodat de Zwolse voorsprong bij de rust slechts vijf punten bedraagt: 41-36.

Landstede Basketbal schiet in de pauze met flodders en doet dat ook in de eerste minuten na de rust. Nino Gorissen zorgt met een driepunter zelfs voor 41-41. Even geeft de thuisploeg gas en een driepunter van Olaf Schaftenaar en twee scores van Noah Dahlman geven weer wat lucht. Als BAL overschakelt op een zoneverdediging, omdat het Zwolse afstandsschot niet wil vallen (3 op 18 driepunters), komt na een driepunter van Wietse Nossek 52-49 op het bord. Alhoewel de harde Zwolse supporterskern het publiek probeert op te zwepen en Noah Dahlman een vuist balt als hij een turn over afdwingt bij Elay Wirjo, slaat de vonk en opwinding niet over op het publiek. Het is 56-49 en het komt wel goed.

© André Rump
© André Rump

In het slotkwart is de Zwolse verdediging intenser. In twee opvolgende aanvallen overtreden de Weerter jonge honden de schotklok. Echt profiteren doen The Hammers niet. Daarvoor is het schot te onzorgvuldig. Elay Wirjo heeft een simpel block shot op Kaza Kajami-Keane en Ralf de Pagter antwoordt met een soortgelijke actie op Wietse Nossek, maar de wedstrijd kabbelt voort. Beide coaches verbazen zich over het arbitrale trio dat loopfouten negeert en duwen in de rug tolereert.

Het Zwolse publiek ziet een regelmatige overwinning en ziet na alle herschikkingen op de ranglijst dat de eerste plaats nog binnen het bereik ligt van Landstede Basketbal. Daarvoor moet de Zwolse ploeg eerst zaterdag vanaf 19.30 uur afrekenen met Aris Leeuwarden.

Punten:
Kaza Kajami-Keane 25; Noah Dahlman 24; Olaf Schaftenaar 8; Ralf de Pagter 5; Sherron Dorsey-Walker 4; Kayel Locke 3; Mike Schilder 2

Tekst: Remco van Vliet

Basketbal, Landstede Hammers, Landstede Sportcentrum, Herman van den Belt

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws