Pleuni de Boer versterkt Landstede/ZAC

| 25-08-2015

Pleuni de Boer keert per direct terug bij de damesselectie van Landstede Basketbal/ZAC. De basketbalster speelde eerder al bij de Zwolse dames en komt na een jaar van afwezigheid weer terug op het oude nest. Een welkome versterking, want de ploeg van Mark Roethof kampt dit seizoen met een smalle selectie.

Het duurde lang voordat de Zwolse selectie daadwerkelijk vorm kreeg. Naast doorstroming binnen de vereniging wordt er in de zoektocht naar nieuwe speelsters ook gekeken naar omliggende verenigingen. Elk jaar lijkt het echter een lastigere klus te worden, aangezien de omvang van het damesbasketbal in de regio afneemt. “Alleen in Zwolle zelf zie je een positieve lijn. Had je jaren geleden nog seniorenteams in Lelystad, Dronten, Zeewolde, Emmeloord, Putten, Olst en vier teams op Urk, is dat nu nog beperkt. Alleen Biddinghuizen, Harderwijk en Urk beschikken nog over ploegen”, zegt Roethof.

Ondanks de moeizame zoektocht staat er toch weer een mooie selectie. Vorig seizoen eindigde Landstede/ZAC verrassend als tweede in de landelijke tweede divisie en van die ploeg is de kern gebleven. Teske Idzenga, Josje Peters, Lisa Groot Koerkamp, Loraine Westerneng, Frinke Idzenga en Demi Wilson zijn nog actief en zij krijgen in ieder geval ondersteuning van Pleuni de Boer. Daarnaast komt Leonieke Helbers over vanuit het tweede team en ook de jeugdspeelsters Roos Klaassen, Michelle Huisman en Bo Bennen voegen zich bij de selectie. Op zaterdag 5 september speelt Landstede Basketbal/ZAC voor het eerst een wedstrijd. In het Landstede Sportcentrum is om 16.00 uur Trajanum uit Nijmegen de tegenstander.

Basketbal, ZAC Basketbal, Mark Roethof

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws